Više OŠTEĆENI timovi koji su se sastajali sa Crvenom zvezdom nego sa Partizanom

Crvena zvezda je optužila Sudijsku organizaciju i FSS da stoji iza njenog neuspeha i verovatno oproštaja od titule. Međutim, prema zvaničnim dokumentima podkomisije koja radi analizu suđenja, a do kojih je došao dnevni list „Sport”, statistika govori drugačije.

Uvidom u zvanična dokumenta Sudijske komisije FSS, više su oštećeni timovi koji su se sastajali sa crveno-belima nego sa crno-belima i to čak u pet navrata, piše „Sport”.

 

Kada su igrali sa Crvenom zvezdom nepravdu su doživeli Donji Srem (nepriznat gol), Vojvodina (dva primljena gola iz ofsajd pozicija), Partizan (nedosuđen jedanaesterac), Rad (nije isključen Mijailović zbog udaranja igrača laktom) i Čukarički (pogrešne procene kod ofsajd situacija kada su zaustavljeni napadi Čukaričkog).

S druge strane, Partizanovi rivali oštećeni su u „samo” tri navrata i to Voždovac (zbog nesignaliziranja prekršaja kod trećeg gola za Partizan), OFK Beograd (priznat prvi gol Partizanu iz ofsajda) i poslednji put Vojvodina (nedosuđen penal za Novosađane). 

Crvena zvezda je oštećena samo u dva slučaja i to u Kruševcu, kada nije dosuđen jedanaesterac za Lalatovićev tim, i u Kragujevcu kada sudija nije signalizirao ofsajd poziciju domaćeg igrača.

Partizan je oštećen u tri navrata, protiv Rada nije dosuđen penal za crno-bele, zatim protiv niškog Radničkog je timu iz Humske poništen regularan gol, a u meču sa Crvenom zvezdom, ekipi Zorana Milinkovića nije sviran kazneni udarac.