VISOKA CENA POBEDE: Engleski velikan kažnjen zbog špijunaže protivnika

Trener Lidsa Marselo Bijelsa priznao je da je 10. januara poslao člana svog stručnog štaba na trening Derbija, dan pre utakmice u Čempionšipu, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 2:0. 

Pixabay

Bijelsa je nekoliko dana posle toga izjavio da uoči svake utakmice šalje svoje saradnike da gledaju treninge protivničkih ekipa i da nije znao da je to zabranjeno.

Liga je navela da će uvesti novo pavilo, koje zabranjuje ekipama da gledaju treninge protivnika 72 sata pre utakmice, osim ako nisu pozvani.

– Lids je potpuno sarađivao u istrazi i nakon sveobuhvatnog pregleda svih dokaza, klub je priznao kršenje propisa. Zbog toga, Lids je kažnjen sa 200.000 funti, formalno je ukoren i upozoren da ponašanje kluba nije zadovoljilo očekivane standarde EFL i da to ne sme da se ponovi – navodi se u saopštenju EFL, preneli su britanski mediji.

Uprava Lidsa priznala je kršenje propisa.

– Izvinjavamo se što smo se ponašali na način koji je ocenjen kulturološki neprihvatljivim u engleskom fudbalu i zahvalni smo EFL zbog načina kojim je sprovedena istraga. Sada se koncentrišemo na dešavanja na terenu – navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez Engleske (FA) je zvanično upozorio Lids i trenera Bijelsu i najavio preduzimanje mera ako se u budućnosti budu pojavili novi dokazi.