VK PARTIZAN OGORČEN ZBOG ODLUKA JELENIĆA: “Medalje Vam neće donositi igrači kluba koji toliko prezirete”

VK Partizan
print screen/faceboook.com/VK Partizan Belgrade

Vaterpolo klub Partizan izdao je danas saopštenju u kom je kritikovan rad prvog čoveka nacionalnog saveza Viktora Jelenića.

 

– Viktore Jeleniću, Vi od danas za VK Partizan niste naš predsednik jer da jeste, ne biste radili na uništavanju VK Partizan, čime se i javno hvalite – navodi se u pisanom saopštenju Partizana dostavljeno novinarima.

Partizan je kao razloge za to, između ostalog, naveo to što je Jelenić “doneo odluku da se iz sponzorstva saveza može finansirati samo jedan klub”.

Zamereno je to što Partizan nema predstavnika u Stručnom savetu i Upravnom odboru Vaterpolo saveza Srbije.

– Tek Vam je počeo mandat i nemojte misliti da će Vam u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete – piše u saopštenju crno-belih.

Glavni problem za Partizan predstavlja nerešeno pitanje bazena na Banjici.

Navedeno je da je “nedopustivo” takvo ponašanje predsednika Saveza, koji “ne krije mržnju” prema vaterpolo klubu Partizan.

Jelenić bi, kako piše, trebalo da štiti najtrofejniji klub koji vodi legalnu borbu pred sudom sa opštinom Voždovac koja se “predstavlja kao titular upravljanja SC Banjica”.

Takođe, navodi se da Jelenić otvoreno staje na stranu protiv vaterpolo kluba Partizan i “na najprizemniji klubaški način se meša u poslove jednog kluba i bez dogovora nameće volju jedne strane u sporu“.

“Zar mu kao bivšem vaterpolisti nije cilj napredak i ozdravljenje sporta u celini?”, dodaje se.

Vaterpolo klub Partizan je apelovao na vlast i građanje da se ne dozvoli da se “na ovako bestidan način uguši jedan veliki klub”.