Vladan Matić: Moramo biti spremni da izdržimo sve napade Čeha, imaju sjajan tim

Muška rukometna reprezentacija Srbije u subotu u Češkoj (Brno) od 13.50 sati, igra revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Kataru.

U prvom susretu sa Češkom, naši reprezentativci ostvarili su ubedljivu pobedu 23:15 (13:6).

– Bez obzira na pobedu u prvom susretu, u subotu nas sigurno očekuje težak meč sa Češkom. Ni jednog trenutka ne smemo da pokažemo da će biti lako. Moramo biti spremni da izdržimo sve napade od Čeha i ponovimo sjajnu odbranu iz Niša, kao i da pokušamo sa pametnim napadom. Oni će verovatno dati sve od sebe da daju lake golove. Po imenima, u timu imaju Jihu, Horaka, ali ne treba zaboraviti ni ostale igrače, svi su dobri i spremni za svoje pozicije. Sudeći po atmosferi u reprezentaciji i odrađenim treninzima, mislim da smo spremni da pokažemo dobru igru – istakao je Vladan Matić, selektor nacionalne rukometne reprezentacije Srbije.

– Zadatak nam je da pokažemo dobru odbranu, čak i bolju nego iz Niša, kao i da pojačamo napad na njihovu odbranu. Ove nedelje smo dosta radili na tome. Biće teža utakmica nego u Nišu, ali mi moramo da idemo na pobedu. Mi smo kvalitetna reprezentacija i očekujem dobar rezultat po nas – rekao je Momir Ilić, kapiten rukometne reprezentacije Srbije.