Vladimir Stojković idol Izraelaca: Branio saigrače od Turaka (VIDEO)

Na prijateljskom susretu Makabija iz Haife i francuskog Lila, nakon mirnih 85. minuta, pojavili su se turski navijači koji su napali igrače izraelske ekipe koju vodi Aleksandar Stanojević i na čijem je golu Vladimir Stojković koji je postao idol fanova zbog reakcije koju je napravio prilikom haosa.

Samo pet minuta pre kraja utakmice turski navijači uleteli su sa zastavama Palestine, verovatno kako bi ukazali na sukob sa Izraelom, a onda su fizički nasrnuli na  Stanojevićevim tim koji su morali sami da se brane, jer je obezbeđenje napravilo veliki propust. Kako javljaju izraelski mediji, Vladimir Stojković je odlučno krenuo sa namerom da zaustavi huligane koji su krenuli prema njegovim igračima, kao i u svoju odbranu, a klub je izbacio i zvanično saopštenje.

‘Naš klub se zalaže za toleranciju i sport bez nasilja, žao nam je što se prijateljski meč sa Lilom na ovaj način završio. Tokom susreta oko 50 turskih emigranata nas je provociralo zastavama Palestine i sve vreme vređalo naše igrače i članove stručnog štaba. Kad je došlo do prekida u 84.minutu fudbaleri su počeli da se brane, a prilikom odlaska u svačionicu gađali su ih kamenjem. Srećom, svi su zdravi”, piše u zvaničnom saopštenju Makabija. Lil je pre prekida utakmice vodio sa 2:0, a kapitensku traku francuskoj kluba nosio je crnogorski reprezentativac Marko Baša.