Voda guta halu KK Borca: Sugrađani, košarkaši i treneri bore se protiv potopa

Nabujala Zapadna Morava opasno preti da ugrozi dvoranu KK Borac. Trenutno, vodena stihija je potopila otvorene košarkaške terene, probila prvi bedem i došla na trideset centimetara od drugog bedema koji je poslednja odbrana hale kraj Morave.

U Borac Mozzart Sport su se brzo organizovali i počeli su sa punjenjem džakova sa peskom i njihovim postavljanjem na bedem. Direktor kluba Marko Ivanović poziva navijače i sugrađane da priteknu u pomoć i zajedničkim snagama pomognu da voda ne prodre u unutrašnjost dvorane, odnosno da ne potopi parket.

– Za sad su učešće u odbrani dvorane uzeli igrači seniorskog sastava, treneri, ali i igrači mlađih kategorija – kaže Ivanović.

– Prema informacijama iz kriznog štaba za popodnevne sate očekuje se dodatnih 30 centimetara vodenog talasa. Na postojeću kotu moramo postaviti dodatnih 50 centimetara džakova sa peskom, vreće ćemo stavljati i na ulaze u dvoranu, čija vrata ćemo dodatno silikonirati. U pomoć su pritekle prve komšije, očekujemo karatiste Borca, ali se nadamo da će navijači i sugrađani priskočiti u pomoć – zaključio je Ivanović za klupski sajt.