Vojvodina izdala saopštenje: Obratićemo se i službi za borbu protiv organizovanog kriminala!

FK Vojvodina dopunila je svoje mišljenje o suđenju na meču protiv Voždovca u 25. kolu JSL, na koje prvobitno nije imala zamerke.

 

Novosađani su naknadno protestovali kod FSS i Zajednice klubova JSL istakavši da će biti prinuđeni da pravdu potraže i od MUP-a Srbije, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

U Vojvodini smatraju da je bilo mnogo utamica u kojima je “sportski ponižavana” i da je u meču protiv Voždovca “suđenje bilo po zadatku”. Atbitar je bio Darko Bogdanović, a Voždovac je pobedio 1:0.

Dopis Vojvodine Zajednici JSL prenosimo u celosti:

Predmet: Mišljenje o suđenju

Posle sublimiranja utisaka i činjenica i razvoja događaja na utakmici 25. kola Jelen Super lige Srbije u Beogradu između FK Voždovac i FK Vojvodina koristimo priliku da dopunimo Zapisnik sa utakmice sledećim mišljenjem o suđenju.

Fudbalski klub “Vojvodina” se u više navrata obraćao u pismenoj formi, komisiji za suđenje FS Srbije u jesenjem, kao i u prolećnom delu prvenstva 2014/2015 godine, sa vrlo konkretnim primedbama na suđenje, koje je direktno uticalo na rezultate, a sve na štetu našeg kluba.

Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke.

U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu, treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala.

Nakon još jedne utakmice na kojoj fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku, mišljenja smo da pored dobre volje komisija za suđenje, očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK Vojvodina vidi sportsku i vitešku borbu na terenu.

Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja komisiji za suđenje FS Srbije biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP RS, služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Sportski pozdrav,
FK Vojvodina.

Ovaj dopis je poslat na sledeće adrese: Fudbalski savez Srbije, komisija za suđenje i Zajednica klubova Jelen Super lige Srbije.