VRAĆA SE NA MESTO USPEHA: Dejan Savić novi trener CRVENO-BELIH VATERPOLISTA!

Dejan Savić
Printscreen

Vaterpolo bomba samo tri dana posle završetka Svetskog prvenstva, selektor “delfina” vodiće crveno-bele.

 

Još je u sećanju navijaćima Crvene zvezde spektakularna 2013. godina kada je Dejan Savić doneo na Tašmajdan Ligu šampiona i duplu krunu! Ne znamo da li će se po osvojenim titulama naredna sezona ponoviti, ali jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji srpskog sprota danas se vraća na mesto uspeha, pošto je postao novi trener crveno-belih.

 
U poslednje tri godine, Zvezda je uglavnom grcala u nedostatku finansijskih uslova, između blokade računa i izbacivanja sa bazena, ali i trofeja. Brzo se zaboravio podvig sa Banjice kada je pred 5.000 navijača pobeđen Jug (8:7), sa ekipom u kojoj su igrali Prlainović, Šefik, Rađen, Pijetlović…

Sa Savićem, nadamo se, u Crvenu zvezdu dolazi ponovo zlatno vreme, novac i pojačanja. Čovek koji je u vaterpolu kao igrač i trener osvojio sve, imaće naredne sezone respektabilan tim, spreman da na Taš vrati domaću duplu krunu, ali i da preko kvalifikacija uđe u Ligu šampiona. Biće to kombinacija mladosti i iskustva, a uz postojeći igrački kadar, “delije” će u bazenu moći da gledaju i novajlije Nebojšu Toholja, Lazara Dobožanova i Nikolu Nikolova.

Povratak Dejana Savića posle dve godine je potvrda da Crvena zvezda ima ozbiljne planove u narednoj sezoni, jer je sigurno da se selektor ne bi kockao sa svojim imenom i renomeom. Više o ambicijama saznaćemo u sredu kada Savić i zvanično bude predstavljen kao novi trener kluba koji je vodio sve do jula 2015. godine, kada se povukao zbog finansijskih problema i posvetio se samo radu u reprezentaciji.

Savić će, međutim, i dalje ostati na mestu selektora reprezentacije Srbije sa kojom je uzeo bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Pre toga, on je sa “delfinima” osvojio Olimpijske igre 2016. u Riju, Svetsko prvenstvo 2015. godine, dva Evropska šampionata, kao i pet Svetskih liga u periodu od 2013. do 2017. godine.

Promocija će biti obavljena ove srede, u podne, u prostorijama Sportskog društva Crvena zvezda.