“VRATA SU SVIMA OTVORENA” : Muslin saopštio SPISAK IGRAČA, pored povratka Ljajića i jedan DEBITANT!

Slavoljub Muslin
print screen/twitter.com/FSSrbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, objavio je spisak igrača za utakmice protiv Moldavije i Irske.

 

Selektor je odluku o spisku igrača za mečeve protiv Irske i Moldavije, obrazložio tvrdnjom da Srbija nema bolje igrače.

– Uvek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da ga pozovem na neko sledeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vreme za njega – rekao je selektor.

Srbija će 2. septembra dočekati Moldaviju, pa tri dana kasnije gostuje Irskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija Srbije vodi na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, dok Vels i Austrija imaju po osam, Gruzija tri, a Moldavija dva.

Fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić ponovo nije na spisku reprezentacije, a Muslin je objasnio da je pozvao trenutno najbolje, ali da njemu vrata nisu zatvorena za neka naredna okupljanja.

– Uvek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da ga pozovem na neko sledeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vreme za njega – rekao je Muslin.

Selektor je u tim vratio fudbalera Torina Adema Ljajića.

– Ljajić može da se uklopi u sistem. Nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega. Vidim ga na mestu iza centarfora. Forma mu je odlična, dobro smo ga ispratili –naveo je Muslin.

Na spisku su:

Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Vladimir Stojković (bez kluba), Aleksandar Jovanović (Arhus) i Marko Dmitrović (Eibar).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić (Anderleht), Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjanđin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak, 28. avgusta, u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.