VRHUNAC MARTOVSKOG LUDILA: Maestralni Divinčenco doneo Vilanovi titulu! (VIDEO)

Vilanova
Beta

Košarkaši Vilanove novi su šampioni američke koledž lige (NCAA) pošto su u velikom finalu završnog turnira pobedili Mičigen sa 79:62.

 

 Vilanovu je do druge šampionske titule u poslednje tri sezone predvodio rezervista Donte Divinčenco sa 31 poenom. On je postigao 18 od 37 poena ekipe u prvom poluvremenu, a tokom utakmice pogodio je pet “trojki” iz sedam pokušaja. Imao je i pet skokova, tri asistencije i dve blokade.

Upitan da li je više uživao u postignutim “trojkama” ili blokadama, Divinčenco je odgovorio da mu je draža dobra igra u odbrani.

– Blokade, definitivno. Ponosan sam na to kako sam odigrao odbranu i doneo energiju ekipi – naveo je Divinčenco, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Mičigen je vodio sa 21:14 na 11 minuta pre kraja prvog poluvremena, ali je Vilanova uspela da preokrene na 37:28 pre poluvremena i do kraja je uspela da uveća prednost i osvoji svoju treću titulu.

Vilanova je u svih šest utakmica ostvarila pobede sa dvocifrenom razlikom, što je do sada uspelo samo Mičigen Stejtu (2000), Djuku (2001) i Severnoj Karolini (2009).

– Najbolju utakmicu smo odigrali u finalu – rekao je trener Vilanove Džej Rajt.

Majkel Bridžis u pobedi je učestvovao sa 19 poena i uz Divinčenca jedini je igrač pobedničkog tima sa dvocifrenim brojem poena.

Mičigen je prekinuo niz od 14 pobeda, a najefikasniji u tom timu bio je Muhamad Ali Abdur Rahman sa 23 poena. Moric Vagner postigao je 16 poena uz sedam skokova.