VUČELIĆ ODGOVORIO TERZIĆU: “Ako je zabrint zbog skandiranja Vučiću, neka reaguje na vređanje Ane Brnabić”

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić odgovorio je Zvezdanu Terziću na reči "da crno-beli truju narod lažima da je Zvezda mezimac države".

Milorad Vučelić
Beta

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić odgovorio je Zvezdanu Terziću na reči “da crno-beli truju narod lažima da je Zvezda mezimac države” i poručio da se funkcioner Crvene zvezde ponaša kao da ima punomoć od države.

– Terzić se ponaša kao da je opunomoćen od strane države da govori o fudbalu, takav mu je način govora i svest da sve što nije uzeto u stvari je oteto. Taj rečnik da se “laje” u Partizanu jasno govori o čoveku, da li je neko njemu oteo obraz. Ni jedan jedini put nema da nisu na intervenciju, a da Partizan nije govorio o tome više puta, da je Vučić pomogao Partizanu, ma koliko se to nije sviđalo našim navijačima i po pitanju licence, a i drugih stvari – rekao je Vučelić gostujući na TV Hepi.

Vučelić je osudio vređanje navijača Partizana protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze na 161. večitom derbiju.

– Ja znam da je Vučić navijač Zvezde već 27 godina. Skandiranje protiv njega je nedopustivo. Ako je neko već toliko zabrinut poput Terzića mogao je da reaguje na uvrede navijača Zvezde i vređanje po pitanju Ane Brnabić. Odmah sam uputio izvinjenje Slaviši Kokezi zbog transparenta na stadionu. Zabranjeno je napadati sudije i tela – rekao je Vučelić.

Kako je naglasio, iako su neki navijači zamerili na tom gestu, Vučelić ima veliku zahvalnost prema predsedniku Vučiću.

– Partizan nije protiv države, nemam ovlašćena da govorim u ime države kao Terzić. Boris Tadić je, podsetiću, osujetio ideju o rekonstrukciji stadiona Partizana. Milošević, na primer, nije radio za Zvezdu. Mirko Marjanović i ja smo ostali sa zvezdašima kada su osvojili Kup i ostali dugo u noć do dva, tri sata – naveo je predsednik Partizana.

Za pobedu nad Crvenom zvezdom (2:0) kaže da je i “više nego zaslužena”.

– Partizan uvek ide na titulu. Ja se nadam da ćemo biti u konkurenciji za titulu ako ne bude nekih stvari koje nisu vezane za sport. Više nego zasluženo smo pobedili jer protivnik nije šutnuo nijednom na gol – kaže Vučelić.

On je i prokomentarisao poništeni gol Nemanje Milunovića za Zvezdu, zbog faula Žandera nad golmanom Vladimirom Stojkovićem.

– Zvezda nije ni postigla gol, sudija je prekinuo igru čim je izvršen faul. Niko od igrača Zvezde se nije bunio tada. Dve i po godine Partizan se zalaže za VAR, dok Zvezda i Savez to odbijaju. Radna grupa se sastala posle osam meseci i tada nije bilo predstavnika Zvezde, a sada se slažu da bude VAR, a mi se dve godine zalažemo za to – zaključio je on.