“SUDE NAKARADNO”: Vučelić poput Terzića nezadovoljan srpskim sudijama!

Vučelić
fkpartizan.rs

Gubitak bodova u finišu fudbalske jeseni ugrozila je odbranu šampionske titule. Predsednik kluba je u razgovoru za TV Partizan otkrio razloge zbog kojih je bodovna prednost Crvene zvezde pred drugi derbi u sezoni otišla na +9.

 

Partizan je pre nekoliko nedelja podneo inicijativu Fudbalskom savezu i Zajednici klubova u kojoj je predloženo da utakmice večitih rivala sude strane sudije.

Takođe, kako bi se smanjio pritisak na delioce pravde, Crno-beli su zahtevali i uvođenje video tehnologije, ali su predstavnici klubova jednoglasno odbili ovaj predlog. 

– Sudije su najgori deo srpskog fudbala, a izgleda da se oni ponose time. Oni kao da žele da iz utakmice u utakmicu potvrde taj stav o njima. Sude nakaradno. Neću da kažem da li su potkupljene ili ne, ali Partizan u tome ne učestvuje. Ukupno poznajem trojicu sudija, a promenio sam sa svima njima šest, sedam rečenica. Odbijaju video tehnologiju, a sudije, em su neprofesionalne, još i ne vide. Ako je neko potkupljen ili je navijač onda to razumem jer ima interes. Ali, ako neko ne ume da sudi, onda je problem. Onda ne zna – reako je Vučelić i osvrnuo se na uzroke sumnjivih odluka u važnim utakmicama:

– Oni neće da sude po principu ni po babu, ni po stričevima. Oni žele da ostanu zaštićeni jer bi se sa video tehnologijom uočile sve njihove greške. Nema nijedno kolo da nisu priznati golovi iz ofsajda, sumnjivi penali… Zato oni to hoće da izbegnu, a i klubovi kojima to odgovara. Njima odgovara da ostane tako, da fudbalsko polje ne bude sportsko polje, nego polje proizvoljnih odluka – rekao je Vučelić za TV Partizan.

Nervoza se u redove aktuelnog šampiona uvukla posle prošlonedeljnog poraza u Kruševcu, a predsednik kluba kaže da je i pored pomenutih problema za svoju situaciju odgovoran sam Partizan:

– Partizan je sâm kriv i odgovoran za ovu razliku u bodovima. U Partizanu mora da se zna da u ovakvom sudijskom odlučivanju i ovakvoj javnosti, on mora uvek da bude spreman da dâ dva gola više nego što bi sudijskim nepravdama moglo da bude oduzeto. Tu svest, da se ne zavaramo, mi imamo od početka prvenstva – rekao je Vučelić.