Vučević oduševljen Zvezdom: Voleo bih jednom da zaigram u crveno-belom, Marjanović je moj favorit

Sjajni NBA centar Nikola Vučević ponovo je bio uz ekipu za koju navija – Crvenu zvezdu. Crnogorski internacionalac bodrio je crveno-bele protiv Cedevite, a u razgovoru sa novinarima otkrio je ko mu je omiljeni igrač u taboru Zvezde.

 

Hvala publici, ovo je veoma lepo iskustvo, svakom igraču prijaju ovaciju. Dvorana je puna, Zvezda igra dobro i ima odličnu podršku. Iako, sam tek sam započeo karijeru u NBA ligi, voleo bih jednog dana da dođem i da odigram makar jednu utakmicu u „Pioniru” – rekao je Nikola Vučević.

On je potom pohvalio ekipu Dejana Radonjića koja je na korak od titule u ABA ligi.

– Ekipa stvarno izgleda super. Mislim da tokom cele sezone igraju na visokom nivou. Sjajno je držati formu toliko dugo, pri toliko velikom broju utakmica. Istrošili su se mnogo protiv Partizana, bila je to naporna serija, pogotovo psihički. Ali uspeli su da se izbore i nadam se da će osvojiti titulu u ABA ligi. Voleo bih da sam gledao polufinalnu seriju uživo, to su potpuno drugačije utakmice. Čak i da je u pitanju prijateljska, bilo bi tenzija, ali drago mi je da je pobedila Zvezda. Mogao je i Partizan, ali su nijanse odlučile. Mislim da je Zvezda bolja ekipa, a ta serija je bila puna tenzije jer je ulog bio veliki – finale i Evroliga – istakao je Vučević.

Sjajni centar je ipak posebno apostrofirao Bobana Marjanovića.

– Bobi je moj favorit, uostalom, igramo na istoj poziciji. Zaista igra sjajno ove sezone. On je nosilac Zvezdine igre, pruža odlične partije u Evroligi i Jadranskoj ligi. Poznajemo se i van terena, sjajan je momak i drago mi je zbog njega – izjavio je Vučević.

Vučević je rekao i da je zadovoljan sezonom koju je imao u ekipi Orlanda, iako se tim nije plasirao u plej-of.

Pokazao sam veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, rad i trud su se isplatili, drago mi je zbog toga. Ipak, kao klub nismo pružili očekivane partije, uticalo je i to što smo mlada ekipa, gubili smo mečeve na jednu loptu. Sledeće godine ćemo biti jedna od boljih ekipa na istoku – kazao je Vučević.

On je dodao da mu je žao što Crne Gore neće biti na Evropskom prvenstvu ove godine i najavio da će se odazivati pozivu selektora u narednom periodu