Vučević: Radonjić bi bio idealan za selektora Crne Gore, Zvezda i Budućnost će se boriti za trofej

Centar Orlando Medžika Nikola Vučević kaže da bi trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio pravo rešenje za selektora Crne Gore.

– To nije pitanje za mene, već za ljude iz Saveza. Pred nama je sada miran period i treba dobro razmisliti, okupiti najstručnije ljude koji će znati da iskoriste igrački potencijal koji posedujemo. Verujem da će oni naći pravo rešenje – rekao je Vučević crnogorskoj agenciji MINA, a prenosi B92.

Ipak, nešto kasnije Vučević je ‘odao’ ko je njegov favorit odgovarajući na pitanje prati li ige Budućnosti i Crvene zvezde, klubova za koje navija.

– Verujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige. Dobro poznajem Dejana Radonjića kao trenera, imam veoma pozitivno misljenje o njemu. Smatram da bi bio dobro rešenje za reprezentaciju, ali kao što sam već rekao, ljudi u Savezu su zaduženi da reše pitanje selektora – rekao je Vučević.

Centar Orlanda ističe da se druži sa Nikolom Pekovićem, kao i da mu je drago što se Nikola Mirotić snašao u Čikagu.

– Sa Pekovićem se često čujem, postali smo dobri prijatelji van terena. Mirotić se odlično snašao u prvoj sezoni, pruža dobre partije za Čikago. Vidim da ga njegovi treneri i saigrači hvale. Drago mi je da se odmah snašao jer nije lako kad ste ruki u NBA. Što se tiče reprezentacije, mislim da sva trojica imamo želju da zaigramo, ali o tome bismo mogli više da pričamo kada bude vreme – zaključio je Vučević.