Vučić DELIJA: Zbog čega je dres jednog kluba iznad dresa reprezentacije?

U prestonicu Srbije juče je stigao u zvaničnu posetu premijer Francuske Manuel Vals. Tim povodom iskoristio je priliku da u vidu promocije fudbalskog saveza i zemlje Francuske pokloni nacionalni dres premijeru Aleksandru Vučiću. Naravno, naš premijer kao pravi domaćin ubrzo je uzvratio poklonom...

Međutim, sve bi bilo u redu da je njegov gest bio „objektivan”, baš kao i on (!?).

Čovek koji ima zadatak da zastupa prava svih građana i gospodin koji je premijer svih Srba (ne samo jedne grupe) napravio je potez, koji je izazvao veoma burne reakcije.

Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da još jednom dokaže da je ostrašćeni navijač Crvene zvezde i kao poklon Francuzu, prema pisanju pojedinih dnevnih listova, uručio crveno-beli dres.

Možda poklanjanje Zvezdinog dresa premijeru Francuske ne bi bio toliki problem, da Aleksandar Vučić nije minulih meseci, u nekoliko navrata, demantovao sve navode da pomaže Crvenoj zvezdi i da nema nikakvog uticaja na sport.

Dakle, šta ovaj postupak treba da znači?

Zbog čega premijer zemlje Srbije pokušava da promoviše samo jedan klub? I to onda kada priča kako ON nema nikakvog uticaja na sport?

Podsetimo, u emisiji „Upitnik” koju vodi Olivera Jovićević, gospodin Vučić je visokim tonom naglasio:

– Rešenje je da se političari ne bave privatizacijom klubova, kao i da se ne mešaju u sport. Bavite se vi sportom, a svi iz Srpske napredne stranke ima da se povuku iz sporta – rekao je, pre samo nekoliko meseci, premijer Aleksandar Vučić.

(Premotajte na 8:20)

A onda, naš premijer na poklon nacionalnog dresa Francuske uzvraća dresom jednog kluba?! Zbog čega je dres reprezentacije Srbije i zbog čega su nacionalne boje jedne zemlje, koja povezuje sve građane, manje vredne od kluba za koji navija određena grupa.

Uostalom, isto pitanje postavilo bi se i da je nekadašnji predsednik Boris Tadić, koji navija za Partizan, tokom svoje „vladavine” nekom funkcioneru uručio crno-beli dres.

Ipak, ono što je učinjeno – učinjeno je, a premijer Manuel Vals će u svakom slučaju ovu posetu pamtiti i po jednom klubu – Crvenoj zvezdi.

I za kraj, podsetimo se zbog čega gospodin Vučić navija za najtrofejniji srpski klub: