Vučić obećao fudbalerima: “Ako pobedite na svetskom prvenstvu – NAGRADA 10 MILIONA EVRA”

fudbalska reprezentacija srbije
Facebook.com/FudbalskiSavezSrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država obezbedila rekordne nagrade za fudbalsku reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji i najavio da će državni tim dobiti 10 miliona evra ukoliko osvoji turnir.

 

– Zahvalan sam ovim dobrim mladićima što su posle napornih sezona došli da se bore za svoju zemlju. Očekujem odlične rezultate. Pomogli smo Fudbalskom savezu Srbije više nego ikada u finansijskom smislu zahvaljujući i brojnim preduzećima i nagrade će biti rekordne. A posle pregovora sa premijerkom ovlašćen sam da kažem da ako naša reprezentacija osvoji Svetsko prvenstvo dobiće nagradu od 10 miliona evra – rekao je Vučić u Predsedništvu.

Nakon prijema koji je organizivao za srpske fudbalske reprezentativce, Vučić je naveo da će za drugo mesto nagrada biti pet miliona evra, a ako ekipa prodje grupnu fazu takmičenja biće nagrađena sa 500.000 evra.

Ne mislim da je to za vas presudan novac, mnogi od vas su mnogo više zaradili u životu, ali smo želeli da vam pokažemo koliko je važno za celu našu zemlju da je predstavljate na najbolji način, da se borite za crveno plavo belu boju i himnu i svakog gradjanina. Mi ćemo odavde sa strepnjom ali i nadam se uz mnogo radosti da pratimo svaku utakmicu. Želim vam mnogo sreće, dobro zdravlje. Verujem u ove momke, to su dobri momci iz dobrih porodica – naveo je on.

Vučić je zahvalio FSS na ozbiljnosti i odgovornosti, rekao je da mu je finansijski pomogao “više nego ikad” kako bi sve prošlo u najboljem redu i dodao da od te organizacije očekuje još bolje rezultate, pre svega na reprezentativnom a onda i na klupskom nivou.

– Ne volim da govorim ono što svi govore – vi idite pa kako bude, to ne razumem. Kao što se mi takmičimo u nekim drugim stvarima da svoju poziciju popravljamo, tako se nadamo da ostvarite dobar rezultat. Verujem u vašu snagu, timski duh i znanje, a to je najvažnije – rekao je predsednik Srbije.

On je podsetio da je pre Olimpijskih igara u Riju prognozirao da će Srbija osvojiti osam medalja, što se i ostvarilo, a povodom predstojećeg Mundijala u Rusiji Vučić je ocenio da će reprezentacija Srbija proći mnogo dalje nego što su joj mnogi prognozirali.

– A podrazumeva se da reprezentaciju Švajcarske ubedljivo pobedimo – rekao je Vučić.

Vučić je dobio na poklon loptu i dres sa potpisima svih reprezentativaca, a poklone mu je uručio kapiten Aleksandar Kolarov.

Kolarov je zahvalio Vučiću što je ispunio sva obećanja koja je dao reprezentaciji i što je bio uz ekipu prethodnih godina, kao i u kvalifikacijama.

– Idemo na Svetsko prvenstvo, ostvaren je sjajan rezultat, ali ne idemo kao turisti. Imamo kvalitet, a rezultate će pratiti i ljudski aspekt, ovo su momci na mestu – naveo je on i pozvao Vučića da tokom Mundijala poseti reprezentaciju u Rusiji.

Selektor Srbije Mladen Krstajić zavalio je Vučiću na finansijskoj pomoći, rekavši da nije lako obezbediti novac ni za budžet, a tek i za sport i kulturu.

– Dugo sam u fudbalu, ali ovo je prvi put da je neko nešto obećao a da je odmah ispunio. Predstavljaćemo Srbiju na pravi način – naveo je on.