Vujas: Ova ekipa za tri, četiri godine može da dođe do titule u Ligi šampiona

Trener Partizana Vladimir Vujasinović ocenio je da je igra njegove ekipe u poslednjih 10 do 15 minuta protiv Galatasaraja možda i najbolja u ovoj sezoni.

– Posle nervoznog početka i pritiska koji su ovi mladi igrači nosili zbog cele situacije, uzdigli smo se i došli do zasluženog trijumfa. Mi smo pobedili iskusnu ekipu, iako smo zaostajali tri gola. Pokazali smo da imamo živaca i znanja da to preokrenemo u našu korist – rekao je Vujasinović.

Vaterpolisti Partizana pobedeli su u Beogradu Galatasaraj sa 10:7 u odloženom meču prvog kola Lige šampiona. Crno-beli su tako upisali prvi trijumf u najelitnijem takmičenju, dok je turska ekipa bez pobede posle tri kola.

Partizan je sredinom treće deonice gubio sa tri gola razlike, ali je uspeo da preokrene rezultat i trijumfuje.

– Igrači kao da su sredinom treće četvrtine izbacili sve iz glave i počeli da igraju onako kako znaju i umeju. Prezadovoljan sam učinjenim. Mislim da ova ekipa u naredne tri-četiri godine može, bez preterivanja, da dođe do titule u Ligi šampiona – kazao je Vujasinović.

– Moji mladi igrači svakog dana igraju sve bolje, polako se kockice sklapaju. Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo ovaj nivo i u narednom periodu – dodao je trener Partizana.

Dušan Mandić, kapiten Partizana i najbolji strelac na meču sa četiri gola, kazao je da on i njegovi saigrači nisu odustajali ni u jednom trenutku.

– Ova pobeda nam mnogo znači. Hvala publici na ovom predivnom ambijentu, hvala im je što su priredi spektakl. Srce mi je puno posle ove utakmice. Iako smo gubili sa tri gola nismo ni u jednom trenutku odustajali. Probudili smo se na vreme i na kraju došli do preokreta, a igrači Galatasaraja nisu znali šta ih snašlo – rekao je Mandić.

Vaterpolista crno-belih Gavril Subotić je naveo da je njegova ekipa pokazala sav svoj potencijal.

– Prezadovoljan sam nivoom igre, iako je u nekim periodima bilo oscilacija. Mada, to je normalno za ovu mladu ekipu. Nikako nije bilo lako doći do ove pobede. Mislim da ne treba isticati njen značaj. Prve dve četvrtine smo bili u grču, ali u drugom poluvremenu smo pokazali sav naš potencijal i došli do zaslužene pobede – rekao je Subotić.