Vujošević: Bićemo desetkovani protiv Zadra, Akojon će dobiti šansu

Košarkaši Partizana nastavljaju sa utakmicama u ABA ligi. Crno-beli imaju velikih zdravstvenih problema, ali prema rečima trenera Duška Vujoševića pokušaće da nastave seriju pobeda potiv Zadra koji stiže u Pionir u nedelju od 17 časova u okviru 25. kola regionalnog takmičenja.

 

– Respektabila protivnik stiže koji zaslužuje svaku pažnju. Popunjen na svim pozicijama.  Imaju i želju i ponos da se pokažu u što boljem svetlu u Beogradu. Mi smo u velikom zdravstvenom problemu – počeo je priču trener Vujošević.

Trener Partizana je potom otkrio da njegovu ekipu muči virus zbog lošeg vakcinisanja.

– Ekipa je vakcinisana od gripa, ali izgleda je ove godine napravljena greška sa vakcinom. Pojavili su se virusi, a smo desetkovani. Nismo sasvim spremi, ali se nadam da ćemo biti skoro kompletni. Imamo publiku koju je najmanje potrebno pozivati. Pomoći će nam kao što to rade tokom cele sezone – dodao je Vujošević.

Iskusni strateg nije hteo da otkrije medijima koji igrači neće igrati u 25. kolu ABA lige.

– Ne mogu da kažem ko neće igrati jer ne znam. U pitanju su temperature, a i kada bi znao ne mogu da kažem i da otkrivam karte – kazao je Vujošević.

 

Protiv Zadra svoju prvu zvaničnu utakmicu u dresu Partizana odigraće novi plejmejker Džoš Akojon.

– Praktično je odradio jedan trening jer smo bili u sastavu da odradimo samo jedan kompletan trening. Utakmica će biti njegova prva velika proba. Sigurno da će i publika biti fokusirana – izjavio je Vujošević.

U isto vreme kada Partizan bude igrao protiv Zadra igraće se izuzetno bitna utakmica u Zagrebu gde će Cedevita odmeriti snage sa Budućnosti.

– Ne razmišljamo o utakmici u Zagrebu. Imamo dovoljno potrebe da budemo fokusirani na ono gde se mi sada nalazimo, a to je utakmia sa Zadrom. Kada nju završimo saznaćemo rezultat utakmice u Zadru. Nismo napravili mali uspeh pod svim okolnotima. Skoro čudo bi bilo da završimo na nekoj od prve dve pozicije ako se uzme u obzir šta nam se sve dešavalo – zaključio je Vujošević.