Vujošević: Česte utakmice dovode do dosade, ovakav ritam je ubistven

Duško Vujošević
Beta

Košarkaši Partizana u subotu nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Crno-beli dočekuju Vojvodinu u 12. kolu od 18 časova, a Duško Vujošević je istakao da ovakav ritam nije dobar za košarku.

 

– Sigurno da ovakav broj utakmica dovodi do devalvacije interesovanja i dosade. Prosto mi moramo da se izdignemo iz te situacije kao i što smo uspeli. Igramo kvalitetno, dobijamo utakmice – rekao je Vujošević.

Trener Partizana se potom osvrnuo na samog protivnika koji je i dalje u trci za četvrto mesto na tabeli sa učinkom od pet pobeda i šest poraza. Partizan sa druge strane ima samo jedan poraz.

– Vojvodina je ekipa koja je napravila bolji rezultat nego što je predviđeno. Imaju i pojedinačni kvalitet, ali su oni grupa ljudi koji sjajno funkcionišu. Veoma su borbeni, spremni su jedan drugom da pomognu. Uvek nesebični. Protiv određenih ekipa kompenzuju timskom igrom. Iz sampoštovanja želim da odigramo dobro, a i zbog regularnosti lige jer je Vojvodina u trci za četvrto mesto. Igrali smo punom snagom protiv Mege i Metalca, tako će biti i protiv Vojvodine. Ritam utakmica je takav da nema puno prostora za neka velika doterivanja. Međutim imali smo celu godinu iza sebe sada se prikazuje najkvalitetnije. Radimo neke male adaptacije na protivinka, ali svoju igru držimo na potrebnom nivou – kazao je Vujošević.

Za kraj Vujošević se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi pred novi duel.

– Bezbradica ima gnojavu anginu i neće trenirati pre ponedeljka. Ostalo je dobro – zaključio je Vujošević.