Vujošević čestitao ‘Orlovima’ srebro: To je značajna stvar za srpsku košarku, ovo je veliki uspeh

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je reprezentaciji Srbije na osvojenoj srebrnoj medalji na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Srbija je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

– Iskoristio bih priliku da i zvanično čestitam stručnom štabu, svim igračima i predsedniku (Košarkaškog saveza Srbije) Draganu Đilasu, na rezultatu koji je reprezentacija postigla, svi imaju svoje zasluge u tome – rekao je Vujošević za klupski sajt.

– Selektor je svakoga postavio da bude u funkciji tima, a čujem da je Đilas i neke privatne pare davao u određenom momentu da bi pripreme reprezentacije mogle da se obave. Pošto je to stvar značajna za celu košarku, treba imati tačan odnos prema uspehu, a uspeh je veliki napravljen. Treba ga zaboraviti pre nego što to urade ovi drugi okolo – naveo je Vujošević.

Košarkaši Partizana učestvovaće 20. i 21. septembra na pripremnom turniru u Monpeljeu, gde će pored beogradskog kluba igrati Asvel, Ortez i Barselona.

Vujošević je rekao da je Partizan “veoma počastvovan” što je gost eminentnog turnira, čiji je organizator i selektor Toni Parker.

– Mi smo ovih godina u saradnji sa Leom Vestermanom, Žofreom Lovernjom i Borisom Daloom došli do igrača koji su vrlo talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje. Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne treba da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke – rekao je Vujošević.

Partizan će otputovati u nekompletnom sastavu, pošto je Andreja Milutinović povredio prst, dok Nemanja Bezbradica još ne trenira punom snagom.

Na turniru u Francuskoj igraće i novi košarkaš Partizana Edo Murić, a Vujošević je kazao da je srećan što je slovenački reprezentativac došao u njegov klub.

– Njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu – dodao je on.