Vujošević: Da spremno dočekamo završnicu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je danas da nije lako koncentrisati se na igru zbog situacije u kojoj je zemlja zbog velikih poplava, ali je i dodao da će njegova ekipa učiniti sve da spremno dočeka završnicu domaćeg šampionata.

– Posle dvonedeljne pauze, koju smo nastojali da iskoristimo u najboljoj meri za trenažni rad i ono što nas čeka u nastavku takmičenja pred plej-of, očekuje nas meč sa Crnokosom. Nije ni malo lako koncentrisati se i pronaći fokus kada su poznate sve okolnosti koje su pratile sva dogadjanja za naš narod – rekao je Vujošević.

Crno-beli sutra gostuju u Kosjeriću ekipi Crnokose u 10. kolu Superlige Srbije. Vujošević je naveo da je Crnokosa u toku regularnog dela takmičenja u KLS pokazala kvalitet i da je sasvim zasluženo izborila učeće u Superligi.

– Oni su ekipa koja igra veoma hrabro, ekipa koja dobro trči, kada je u pitanju igra u kontranapadu i deo igre u tranzitu. Imaju dosta igrača koji mogu da pokriju nekoliko pozicija, a njihov kvalitet posebno dolazi do izražaja na domaćem terenu – naglasio je trener Partizana.

Do kraja regularnog dela Superlige ostalo je da se odigra još pet kola, a mečevi će se igrati svakog drugog dana.

– U nastavku takmičenja u Superligi ulazimo u žestok tempo, svaka dva dana igramo mečeve, u tom smislu smo nastojali da prilagodimo trenažni proces, da bi taj zahtevni ritam energiju koja nam je potrebna za odigravanje utakmica prilagodili takmičenju – kazao je

Vujošević.

Partizan trenutno zauzima drugu poziciju sa osam pobeda i jednom izgubljenom utakmicom, dok je Crnokosa na pretposlednjoj poziciji na tabeli, sa skorom od dva trijumfa i sedam poraza. Meč između Crnokose i Partizana igra se sutra od 19.00 časova.