Vujošević: Drugo mesto nam nije garancija za Evroligu, i Budućnost ima visoke ambicije

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da ni pobeda njegove ekipe u predstojećoj utakmici protiv Budućnosti i osvajanje drugog mesta nisu garancija da će crno-beli lakše proći u finale Jadranske lige.

 

– Budućnost je ove godine napravila veoma dobar tim, jedan zdrav klub koji ima mogućnosti srazmerne ambijacama. Opravdano imaju ambicije da dodju do Evrolige. Ja njihove ambicije potpuno razumem i smatram opravdanim. Što crnogorska košarka ne bi imala predstavnika u Evroligi – rekao je Vujošević novinarima u Pioniru.

Košarkaši Partizana u nedelju od 19 časova igraju protiv Budućnosti u Podgorici u poslednjem, 26. kolu Jadranske lige.

– Velika je prednost domaćeg terena u doigravanju i sigurno da će i igrači Budućnosti uraditi sve što je u njihovoj moći da odigraju na pravi način. Veliki je značaj utakmice, potrebno je sad izdržati pritisak – kazao je Vujošević.

Ni to drugo mesto nije garancija da će se doći do finala i Evrolige. Bez obzira kakav ishod bude… To je bitno za lakši nastavak posla, ali i ako završimo kao drugi neće biti lako sa Cedevitom (u polufinalu) – dodao je trener Partizana.

 

Vujošević je naveo da je najvažnije da meč u Podgorici bude regularan, odnosno da “ne bude stvari van terena koje će uticati na igru”.

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da je ekipa svesna važnosti meča u nedelju.

– U nedelju igramo poslednji meč. Znate kakvu težinu ima utakmica, znamo i mi. Pripremamo se, sve je na nama i ako pokažemo veliku dozu motivacije i borbenosti imamo realne šanse tamo. Iako Budućnost važi za mnogo dobar tim i mi smo dobri, vezali smo 12 pobeda. Borićemo se – naveo je Murić.

Posle 25 kola Partizan i Budućnost imaju po 18 pobeda i sedam poraza. Ekipa koja pobedi u Podgorici osvojiće drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.