Vujošević: Greška je što je Milutinov izašao na draft, sreća pa su ga izabrali Sparsi

Duško Vujošević
Beta

Prethodne večeri San Antonio Sparsi draftovali su Nikolu Milutinova kao 26. pika, a trener crno-belih Duško Vujošević je u izjavi za naš portal izneo svoje mišljenje naglasivši da je to veliki uspeh.

 

Vujošević je ipak naglasio da je bila greška što je Milutinov izašao ove godine na NBA draft, ali da je imao sreće što ga je uzela ozbiljna organizacija poput petostrukih NBA šampiona.

– On je godinu dana pre svoje starosne granice izašao na draft. Mislim da je to greška. Naredne godine bi bio bolji, a samim tim interesantniji timovima. Imao je jako puno sreće da bude izabran u prvom krugu i to od San Antonio Sparsa koji su ozbiljan projekat – rekao je Vujošević.

Danima se već spekuliše da li će Milutinov napustiti Partizan i odmah zaigrati u NBA ligi, a Vujošević smatra da tim poput Sparsa koji ima potrebu da se regeneriše na poziciji centra sigurno nije uzalud bacio svoj pik.

– Oni sigurno nisu utrošili svoj prvi pik na draftu na nekoga za koga nisu ozbiljno zainteresovani. Veliki je uspeh što je tako ozbiljan sistem prvo birao Milutinova iz Partizana – kazao je Vujošević za naš portal.

Sam Milutinov je odmah nakon drafta napisao na svom tviter profilu da je počastvovan što ga je draftovao tim poput Sparsa.

Što se tiče odlazaka iz Partizana, za sada je zvanično otišao jedino kapiten Dragan Milosavljevićkoji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Albom iz Berlina. Takođe, treba naglasiti da su ugovori istekli Aleksandru Pavloviću, Milanu Mačvanu i Milenku Tepiću.