Vujošević: Igrači Vojvodine su borbeni i hrabri, učinićemo sve da pobedimo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da će se njegova ekipa dobro pripremiti za predstojeću utakmicu sa Vojvodinom u Superligi Srbije, pošto želi da nastavi niz pobeda u tom takmičenju.

 

– Mi ćemo se sigurno dobro spremiti za tu utakmicu, s obzirom da smo ove godine već imali prilike da igramo sa njima, upoznati smo sa karakteristikama njihove igre i individualnim kvalitetima igrača. Naravno, znamo šta nam je činiti, po pitanju naših aspiracija i ambicija. Mislim da smo dobro svesni šta nas očekuje i učinićemo apsolutno sve da nastavimo niz pobeda koji smo započeli u Superligi – rekao je Vujošević za klupski sajt.

Košarkaši Partizana u ponedeljak od 18 časova u Novom Sadu igraju protiv Vojvodine, utakmicu petog kola Superlige Srbije. Crno-beli imaju sve četiri pobede, a Vojvodina tri pobede i poraz.

Reč je o ekipi koja nastoji da igra tvrdu košarku, pre svega u defanzivnim segmentima. Iz takvog načina igre, agresivnosti u odbrani, pokušavaju da to prenesu na drugi deo terena, da kroz deo igre u kontranapadu i u ranoj fazi samog napada, dođu u poziciju da kažnjavaju protivnika i daju lagane poene – rekao je Vujošević.

– Koliko god imali problema, barem po onome što sam ja upoznat unutar kluba, igrači Vojvodine ne pokazuju demotivisanost, zaista igraju vrlo borbeno i hrabro, nastojeći da na što časniji način završe sezonu – dodao je trener crno-belih.

On je naveo da se posle četiri kola vidi da će ekipe iz KLS lige do samog kraja biti konkurentne za osvajanje trećeg i četvrtog mesta koja vode u plej-of.

– To pokazuju poslednji rezultati, a tu pre svega mislim na Vojvodinu koja je pobedom u Železniku potvrdila da ima ozbiljne aspiracije da se bori za ta dva mesta, koja vode u doigravanje. Igra se u veoma žestokom ritmu utakmica, praktično na svaka dva do tri dana. Vrlo je bitno da moja ekipa bude fizički na kvalitetnom nivou, a naravno da svoj fokus i pažnju, punu koncentraciju, usmerava na svakog narednog protivnika – rekao je Vujošević.