Vujošević: Ispali smo iz ritma posle poraza od Zvezde, čestitam mojim igračima na želji

Trener Partizana Duško Vujošević osvrnuo se na detalje utakmice nakon pobede nad FMP Železnikom u trećem kolu Superlige Srbije.

 

Vujošević je pre svega naglasio da je ekipa ispala iz ritma posle poraza u polufinalu ABA lige od Crvene zvezde

– Železnik ima dobar sastav sa dobrim igračima. Borbeni su. Često igraju sa četiri spoljna, ali su to igrači tolike visine da mogu da preuzimaju sve i brane naše visoke igrače. Mi jesmo zaustavili njihov kontranapad, ali su oni oborili ritam. Za nas je utakmica bila teža, imali smo veću idgovornost. Dolazi posle velike pauze i posle poraza u Jadranskoj ligi. Malo smo ispali iz ritma, stegnutost se videla u šutu. Ekipa je pokazala želju da dobije ovu utakmicu i na tome im čestitam, a ja se nadam da ćemo igrati bolje i lepše od ovoga – rekao je Vujošević.

Usledilo je pitanje novinara zbog čega su obe ekipe igrale loše i zbog čega je bila slaba poseta na utakmici.

– Ne vidim da je to toliko baš loše koliko se to iz vašeg ugla čini. Nije sve to crno-belo, ima nijansi. Igrala se dobra odbrana, nije bilo neodgovornih akcija i jednog i drugog tima. Nije košarka samo zakucavanja, ima tu dosta toga više – dodao je Vujošević da bi se potom osvrnuo na činjenicu da je bilo malo publike, kao i da je cena karte bila hiljadu dinara.

– Teško je vreme, a na ovu vlažnost vazduha je stvarno visoka cena – zaključio je Vujošević.