Vujošević: Komesar Lige je bio na platnom spisku Zvezde

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas taj klub sa dozom nesigurnosti počinje takmičenje u Superligi Srbije.

– Sa određenom dozom nesigurnosti ulazimo u ovo takmičenje. Ne znam kako će to sve da se završi. Prva utakmica je pokazala da postoji razlog za opreznost, da ne kažem strah – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u prvom prvenstvenom kolu pobedio Radnički u Kragujevcu sa 76:69, a Vujošević je isključen sa tog duel zbog dve tehničke greške.

Vujošević je kasnije suspendovan na dve utakmice zbog napada na sudiju Aleksandra Glišića. U isto vreme kažnjeni su i svi arbitri sa tog duela.

– Tehnčku grešku sam opravdano dobio, jer nije bio isti kriterijum na obe strane. Ako sam ja opravdano kažnjen, zašto su onda kažnjene sudije? Mogu da razumem da je u pitanju ljudska greška, ali ako su te greške česte, onda one mogu da bude izazvane predigrama – kazao je trener crno-belih.

Vujošević je rekao da je neregularno izabrano rukovodstvo lige, njen direktor i komesar.

– Ja nikada ne bih bio komesar ako me ne prihvataju i Crvena zvezda i Partizan. Sadašnji komesar je čovek koji je bio na platnom spisku tog kluba. Smatram da je to sporno i da je to signal sudijama kako bi trebalo da se ponašaju – rekao je on.

Vujošević je istakao da ne bi voleo da košarkašo prvenstvo postane poput fudbalskog.

– Takva titula nikome ne treba – dodao je Vujošević.

Vujošević zbog suspenzije neće moći da predvodi Partizan sa klupe u mečevima protiv Borca iz Čačka i Crnokose.