Vujošević: Loše prvo poluvreme i tokom cele utakmice puno izgubljenih lopti

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je veliki broj izgubljenih lopti bio jedan od uzroka poraza njegovog tima od Lijetuvos Ritasa.

Crno-beli su u prvom kolu Evrokupa poraženi od litvanske ekipe u Vilnusu 92:65. U narednom kolu Partizan dočekuje Banvit.

– Loše prvo poluvreme i tokom cele utakmice puno izgubljenih lopti, 25 od kojih je dobar deo bio iz prve linije dajući mogućnost našem protivniku da igra kontranapad. Nismo dovoljno dobro branili pik, iz kog su oni kreirali šut za tri poena i ubacili 12 trojki. Prednost u visini koju smo mi iskazali skokom, ne može da bude nadoknada za toliki broj izgubljenih lopti. Potpuno zaslužena pobeda Lijetuvos Ritasa – rekao je Duško Vujošević odmah po završetku utakmice.

Istakao je trener kluba iz Humske kvalitet drugog po redu evropskog takmičenja i još jednom pozvao najvernije navijače crno-belih da i u ovim momentima budu uz njegov tim.

– Ovo pokazuje, a već sam o tome davno pričao, da ovo takmičenje nije loše, da se da postaviti pitanje koliko smo mi kvalitetni za to takmičenje, a ne koliko je takmičenje kvalitetno. Najavljivao sam ovakve situacije, možda očekujući malo bolje nego što je bilo u pojedinim momentima, ali ne nadajući se mogućnosit da se sada dobije utakmica, i pozivao one najvernije da ostanu uz Partizan i u ovim teškim momentima. Kada govorim o teškim momentima, mislio sam i posle ovakvih poraza, ne kada se prave uspesi, pa je normalno da ima i ovakvih i onakvih reakcija. Oni koji zaista vole i oni koji prepoznaju stvari, znaju da moraju i u ovakvim situacijima da budu uz tim – zaključio je Vujošević.