Vujošević: Marić da izabere, nije Zvezda kriva što je Gagić otišao

Ovih dana najaktualnije teme u Partizanu su odlazak Đorđa Gagića i eventualni povratak Aleksa Marića. O ovim tema je pričao trener crno-belih Duško Vujošević na konferenciji za medije pred put ekipe u Zagreb, gde će odmeriti snage protiv Cibone u 22. kolu ABA lige.

Vujošević se prvo osvrnuo na priče oko Aleksa Marića koji i dalje boravi u Istanbulu.

– Njegov menadžer uporno tvrdi da ugovor sa Galatasarajem još uvek nije raskinut. Što se tiče Atamana, on je izneo stav, ali on ne izdaje papire. Neki mediji najavljuju kao da je dolazak Marića sigurnu stvar. Imaju pre svega želju da uspavaju, a onda u snu da vas prikolju – rekao je Vujošević koji je potom dodao da Marić mora da odluči.

– Pod jedan Marić ne učestvuje u Kupu kao član Partizana. Nije netačna informacija da je dobio ponudu od AEK-a. Očekujemo da se Marić do večeras izjasni da li želi da bude u Partizanu ili ne. Može da se desi da završi u Partizanu, a možda i ne dođe – kazao je Vujošević.

Trener Partizana je potom ponovo prokomentarisao iznenadni odlazak Đorđa Gagića koji je potpisao za turski Gacijantep.

– Svaki čovek mora da stoji iza svojih dela i odluka. Sa njim su pregovarali Metalac i Zvezda. On je odbio tu ponudu, govoreći da se stvorila prevelika tenzija. Jedan broj medija je počeo da pravda njegov potez, jer pobogu nije plaćen. Ne smatram normalni da neko govri da je taj njegov postupak morala sa aspekta timskog sporta. Nije Zvezda kriva što je Gagić otišao iz Partizana. Sponzori su krivi, a i sam Gagić koji je pokazao da ima nisku tačku topljenja – izjavio je Vujošević.

Trener crno-belih je otklonuo bilo kakva pitanja oko odlaska u Niš gde se od 19. do 22. Februara igrati Kup Radivoja Koraća.

– Ićićemo i igraćemo Kup u Nišu. Rekao sam da postoji mogućnos da ne odemo. Imamo obavezu prema svojim navijačima. Imamo nestvarnu podršku. Zato i radimo na trenizima jer tako rad dobija svoj smisao – istakao je Vujošević.

Partizan u petak putuje u Zagreb gde će u subotu od 17 časova igrati protiv Cibone koja je znatno oslabljena u odnosu na početak sezone u regionalnom takmičenju.

– Idemo u Zagreb sa abicijom da dobijemo utakmicu. Svesni smo da je Cibona oslabljena odlascima. To su nadohnadili prilikama za mlade igrače i entuzijazmom. Uz povećano angažovanje igrča koji su ostali. To su pokazali protiv Cedevite. Idemo da pobedimo i čekamo priliku da završimo ligaški deo na što boljoj poziciji – zaključio je Vujošević.