Vujošević: Metalac je napravio dobru ekipu, želimo da prekinemo seriju loših rezultata

Trener srpskog šampiona Duško Vujošević respektuje ekipu iz Valjeva, ali i veruje da će njegov tim napredovanjem u igri, koja se vidi u pojedinim segmentima, i zabeležiti pobedu na susretu u subotu.

– Metalac je napravio dosta dobru ekipu i igraju čak i bolje nego što može da se pretpostavi na osnovu individualnih kvaliteta igrača. Igrači koji dobro sarađuju i sigurno bi do sada imali neku pobedu da nisu u situaciji da zbog rekonstrukcije sale moraju sve utakmice da igraju na gostujućem terenu. Imali su nekoliko otvorenih utakmica, u Podgorici prvo kolo protiv veoma dobrog sastava Budućnosti, potom sa Cedevitom i sigurno neće doći u Beograd maksimalno motivisani tražeći svoju priliku da odigraju dobru utakmicu i eventualno naprave dobar rezultat – kratko je analizirao protivnika trener crno-belih i potom nastavio o trenutnoj situaciji koja prati njegov tim:

– Vezali smo nekoliko poraza, od kojih je apsolutno neplaniran poraz protiv Krke u Beogradu. Ovi drugi, ne kažem da su planirani, ali sigurno je da nas svaki poraz na neki način, stavlja u jednu delikatnu situaciju. Svakako poraz ne sme da proizvede jedan grč. Neće biti laka utakmica, sa Metalcem nikada utakmice i nisu bile lake, ni prošle godine kada smo igrali sa njima u Superligi. Očekuje nas meč protiv ekipe koja igra dobro, koja bi imala sigurno neku pobedu da je odigrala neku utakmicu kod kuće. Dolaze u momentu kada smo mi vezali poraze i sve to zajedno upozorava na težinu susreta koji predstoji i na težinu zadatka koji moramo da obavimo.

Uprkos lošim rezultatima u prethodnom periodu, Vujošević veruje u svoj tim i smatra da će naredni meč njegova ekipa završiti u svoju korist:

– Verujem da ćemo dobiti tu utakmicu i nastaviti sa napretkom u igri, koji, kada su u pitanju pojedini segmenti, je očigledan. Ono što ne možemo da postignemo, to je 40 punih minuta, a košarkla se igra svih 40 minuta, nije moguće ni minut da padne koncentracija. Dešava nam se da taj pad bude predstavljen kroz vezane greške u seriji, duži vremenski perod, ali verujem da će to kako vreme protiče biti sve manje prisutno i da ćemo igrati sve bolje. Mislim da ćemo pobedom protiv Metalca doći u psihološku situaciju koja je više relaksirana – zaključio je izlaganje šef struke kluba iz Humske.

Karte za meč Partizan NIS – Metalac biće u prodaji na dan utakmice od 16 časova na blagajni hale Pionir, po ceni od 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.