Vujošević: Moja ekipa je imala veliku želju da pobedi, pokazali smo da rastemo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Krasnog Oktobra i igrom svog tima, koji iz meča u meč sve više napreduje.

– Zadovoljan sam pobedom i dobrom igrom. Činjenica je da mi pre utakmice nismo imali šanse za prolazak u narednu rundu, ali želju za pobedom kod pravog sportiste nije potrebno izazivati. To je aksiom na osnovu koje se sve ostalo objašnjava. Čestitam ekipi na želji, što se vidi po broju skokova. Bilo je dosta razloga što brzo završavao učešće u Evrokupu, teška grupa, nesrećni porazi na gostovanju. Momci su pokazali da tim raste, bez obzira na okolnosti, mislim da će rast biti nastavljen u narednim utakmicama – rekao je Vujošević.

On je dodao da ekipi pre gostovanja rumunskom Asesoftu predstoji važan meč protiv Zadra u Jadranskoj lig.

– Ostala je još jedna utakmica protiv Asesofta, ali pre toga imamo važnu utakmicu u Zadru, uz sav respekt domaćina, verujem da će ekipa dati sve od sebe, pružiti maksimum, a vidi se da se taj maksimum polako povećava – kazao je Vujošević.
Novinare je intersovalo da prokomentariše igru kapitena Dragana Milosavljevića, koji je sa pet trojki pružio najbolju partiju od povratka na teren.

– On se vraća, ne možemo da kažemo da je potpuno spreman. Povreda je složena da bi se mišićna vlakna oporavila potrebno je da prođe dve godine, izgubio je malo i osećaj za prostor. On je čovek van pravila, veliki borac, i taj proces ubrzava. Bitno je da je napravio seriju kako bi povratio samopouzdanje i sebe ubedio da je na nivou na kojem je bio pre povrede. Biće i oscilacija, to je normalno i kod svakog igrača – rekao je Vujošević.