Vujošević: Navijači, ne vređajte Čovića!

Nakon jučerašnje utakmice u kojoj Partizan zabeležio važnu pobedu nad Zvezdom, crno – belima predstoji meč protiv FMP-a.

Partizan NIS je ubedljivo prvi na tabeli sa učinkom od 11 trijumfa i samo jednim porazom, dok se tim iz Železnika bori z apetu poziciju, sa trenutnim skorom od četiri pobede i osam poraza.

O protivniku sa kojim će se Partizan suočiti, Duško Vujošević kaže:

– FMP ima dobar tim, kombinacija igrača koji imaju iskustvo igranja u klubovima u okviru košarkaške lige Srbije i nešto mlađih koji imaju određeni potencijal. Oni su taj svoj nivo dobrih igara prikazali u regularnom delu takmičenja u KLS, gde su bili prvi, i naravno kroz ove utakmice u samoj Superligi. Ovog trenutka se nalaze u grupi ekipa koje se bore za peto mesto, s obzirom da su praktično poznate prve četiri ekipe koje će igrati plej-of. I to peto mesto nije bez značaja, iz više razloga – jasan je trener crno – belih.

O završnom delu takmičenja KSL, Vujošević ima sledeće mišljenje:
– Sama završnica Superlige postaje vrlo interesantna uprvo zbog toga što se u toj borbi za treću i četvrtu poziciju, i za peto mesto, kroz ove rezultate pre svega jučerašnjih utakmica, stvari po malo komplikuju a to je vrlo intersantno za ljude koji prate košarku i gledaju Superligu – izjavio je trener Partizana za klupski sajt.

O ponašanju ‘grobara’ na sledećem meču, Dule kaže:

– Kako utakmica sa FMP dolazi, posle meča sa Crvenom zvezdom u Železniku, i određenih dešavanja koje predstavljaju šarm toga terena, a što nije prvi put kada se igra u tom divnom mestu, zamolio bih našu publiku da sutrašnjoj utakmici pristupe bez revanšizma, gospodski i na taj način pokažu razliku – apeluje Vujošević, i dodaje:

– Najlakše je iz publike ili kao deo publike u terenu, kojoj tu sigurno nije mesto, biti agresivan prema igračima gostujućeg tima. I takođe, iskreno bih zamolio navijače Partizana da pogrdnim skandiranjem ne vređaju Filipa Čovića, jer on je pravi sportista i gospodin, i najbolje što ta familija ima – zaključio je trener crno-belih.

Aktuelni šampion dočekuje FMP u Hali sportova, ovaj meč je zakazan za 2. jun u 19:30 časova.