Vujošević: Ne mrzim Zvezdu, Čović i ja smo trenirali zajedno u Partizanu

Trener Partizana Duško Vujošević je uoči meča poslednjeg kola ABA lige sa Cedevitom (ponedeljak, 20:45) opširno govorio o njegovom sukobu sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem i posebno istakao da u tome nema ničega ličnog.

– Trenirali smo zajedno u pionirima Partizana, nismo imali pojma, Zvezda nas je tada dobijala sa 50, 60 razlike. Znamo se od tada, kakve su to priče pretvaranja u lični sukob. Ovo nije ništa lično, ja ne mrzim Zvezdu – rekao je Vujošević.

Trener košarkaša Partizana upoređivao je sponzorstva državnih firmi celokupnih sportskih društava Crvene zvezde i Partizana, a posebno je isticao fudbalske klubove.

– Znam da je frustracija toliko godina gledati nekome u leđa, tražim od države da izbalansira, da se kaže da li smo građani drugog reda. Partizan propada, jedim delom i greškama ljudi koji ga vode, ali i odnosom države prema njemu. Ne želim da to prođe nemo, ili uz aplauze. Ne vidim šta njima smeta moj pokušaj da se na ovakav način izborim da moji igrači budu plaćeni. Partizan je dugogodišnji šampion i normalno je da dobije veću pomoć nego što su naši ugovori – rekao je Vujošević.