Vujošević: Nedostajao nam je Milutinov, čestitam Megi na želji i motivisanosti

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da je tvrda utakmica protiv Mega Leksa bila očekivana, a da crno-beli nisu uspeli da prelome meč pre svega zbog lošeg skoka.

 

– To je u dobroj meri proizašlo zbog odsustva Milutinova. Bilo je naznaka neke virusne infekcije, međutim bez obzira na neke stvari koje su preduzete stanje se pogoršalo i nismo mogli da rizikujemo da on u takvom stanju igra meč – objasnio je trener Partizana NIS.

– Mega je bila veoma borbena i rasterećena, rizikovali su i branili su u tim uslovima reket, igrajući dosta zonske odbrane, ostavljali su nam šut spolja za tri poena koji nas nije služio. Oni su dobar klub i dobar tim, to pokazuju u svim susretima tokom sezone, tako je bilo i večeras. Čestitam im na želji i motivisanosti, to je sasvim normalno da jedna mlada ekipa koja ima ambicije i kvalitet protiv svih protivnika igra bez kompromisa. To je deo i mladosti i deo sporta, niko normalan ne treba zbog toga da se iznenađuje ili čudi – rekao je Vujošević.

Strateg kluba iz Humske se još jednom osvrnuo na grške njegovih pulena.

– Malo smo pre svega zbog tog skoka lako dopustili do šest ralike i promašeni šut protivika se pretvorio u situaciju da se još jedna lopta skine, pa još jednom sa tri poena, pa na slobodnim bacanjima se skine lopta posle drugog slobodnog bacanja. Tako su neke greške u prelomnim trenucima mogle i skuplje da koštaju – dodao je on.

Trener crno-belih čestitao je pobedu svojoj ekipi, a istakao je probleme sa kadrom. 

– Čestitam igračima na pobedi protiv kvalitetnog protivnika i u situaciji u kojoj nismo sasvim kompletni. Vidi se da nije samo odsustvo Milutinova nego kompletne te centarske linije i svega što se dešavalo tokom sezone na pozicijama visokih igrača, to može da se krpi, ali onog momenta kada se kao večeras otvori taj problem, nije lako reagovati – zaključio je Vujošević.

Srpski šampion je u Sremskoj Mitrovici savladao Mega Leks rezultatom 75:73.