Vujošević: Nepravdu ću uvek da komentarišem bez obzira na cenu, svi su videli da smo oštećeni

Trener Partizana Duško Vujošević prethodnih dana žestoko je kažnjen od strane ABA lige. Čelnici regionalnog takmičenja su kaznili stratega crno-belih sa ukupno 12 hiljada evra zbog komentara upućenih sudijama.

 

Vujošević je na današnjoj konferenciji istakao da je njegova dužnost da to komentariše.

Podsetimo da je čitava ova priča vezana za poraz Partizana u Podgorici u poslednjem kolu ABA lige kada je prema rečima trenera crno-belih njegova ekipa oštećena.

– Moram da prokomentarišem nepravdu bez obzira na cenu – počeo je Vujošević.

Trener Partizana se potom osvrnuo na kaznu Budućnosti.

– Utakmica je bila na televiziji. Sve se moglo videti. Igrač se hvata za vrat. Hvata se mrežica. Napravljena je materijalna povreda pravila. Moram da prokomentarišem – dodao je Vujošević.

Crno-beli su hteli da podnesu žalbu zbog povrede pravila u Podgorici, ali problem je bio u rokovima.

– Mi smo hteli da uložimo žalbu na hvatanje mrežice, međutim, sudije su brže-bolje otišle, a drže se roka od 20 minuta za žalbu. Rokovi su ne znam iz kog razloga užurbani. Ja sam iskomentarisao, smatram da je to građanska hrabrost. Video sam i kakve su reakcije u novinama. Nisam propustio priliku da ćutim, već smatram da je to obaveza da komentarišem – kazao je Vujošević koji je posebno naglasio da ovakve stvari ne treba da se prenesu na naredne utakmice.

– Ne treba sve ovo da se prenosi u neke predigre za druge utakmice. Desilo se, ne ponovilo se. Sledeća utakmica treba da se igra čisto i kraj priče – izjavio je trener Partizana.

Usledilo je pitanje o eventualnim promenama u ABA ligi i šta srpski klubovi treba da urade?

– Nema srpskog udela u vlasništvu, reći će da su klubovi vlasnici, ali u upravljanju niko iz Srbije nemaju poziciju. Najbolji sistem je bio kada su se bodovi sabirali u domaćem i međunarodnom takmičenju. Tako su takmičenja zadržala važnost. Mali smo mi da odlučujemo kako će Evroliga da se igra i u kom formatu – zaključio je Vujošević.