Vujošević: Nije Milutinov izdajica da pređe u Zvezdu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević veruje da nema ništa od najavljenog prelaska Nikole Milutinova u Zvezdu jer ovaj igrač nije izdajica. Iako će mladi centar biti slobodan da promeni sredinu zbog neizmirenih plata, Vujošević misli da Milutinovu karakter neće dozvoliti prelazak u rivalski klub. Iz Zvezde demantuju da je uopšte i postojala namera da se ovaj transfer ostvari.

 

Duško Vujošević u svojim javnim istupanjima uopšte ne krije da igrači Partizana nisu isplaćeni i da će na kraju sezone moći da raskinu ugovore, kao što je slučaj bio i prethodnih nekoliko leta.

Neki, poput Davisa Bertansa, ili zimus Đorđa Gagića, iskoristili su pravo da jednostrano donesu odluku o promeni sredine, ali je većina napustila Partizan u dogovoru sa klubom, ili odlučila da ostane zarad daljeg igračkog razvoja.

Vujošević, u svetlu informacije “Sportskog žurnala” o interesovanju Crvene zvezde Telekom za Nikolu Milutinova, očekuje da perspektivni centar sledi primer kapitena Dragana Milosavljevića i ostane veran crno-belima, uprkos ponudama koje je neumorni bek imao sa strane.

Zbog njegovog karaktera ne verujem u mogućnost realizacije tog transfera – rekao je Vujošević dnevnom listu “Sport” i prokomentarisao:

– Očigledno je da se vodi organizovana igra, u kojoj klub nije u mogućnosti da ispuni obaveze prema igračkom kadru, da bi oni postali slobodni i da se odvođenjem jednog od najkvalitetnijih evropskih centara zada toreadorski udarac. To se igra na više nivoa i na veoma složen način. Ali, verujem da će klub pronaći mehanizam da zadrži takvog igrača, kao što verujem u karakter Milutinova, koji nije izdajica – poručio je trofejni trener.

Milutinov je stigao u Partizan iz Vršca leta 2012, kada je imao 17 i po godina. Tada je potpisao četvorogodišnji ugovor, a nepotvrđena je informacija da ga je u međuvremenu produžio za još jednu sezonu, dakle do 2017.

Njegovo ime nalazi se na listi kandidata za ovogodišnji NBA draft.

“Žurnal” je u izdanju od nedelje pisao da crveno-beli vide Milutinova kao naslednika Bobana Marjanovića, ukazujući na prijateljstvo sa kapitenom ekipe Lukom Mitrovićem (prvo iz rodnog Novog Sada, pa onda i iz Vršca, gde su zajedno bili u mlađim selekcijama Hemofarma), mogućnost napredovanja kroz utakmice Evrolige, kao i činjenicu da potencijalni reprezentativci imaju istog agenta, Marka Jelića.

 

Međutim, predstavnici tima u kojeg bi Milutinov navodno trebalo da pređe su demantovali celu priču. 

Iz Crvene zvezde Telekom i ranije su poručivali da ne žele da pričaju ni o dolascima, ni o odlascima igrača dok je sezona u toku, ali je predsednik kluba Miloš Ninković pristao da za “Blic” kaže i nešto konkretnije.

Nismo razmišljali o Milutinovu i nema ništa od tog transfera. Lepše bi bilo da se piše o Zvezdinim pobedama, umesto što se nagađa sastav za sledeću sezonu – jasan je Ninković.