Vujošević: Niko nije favorit protiv Partizana u Srbiji

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegov tim ima dovoljno samopoštovanja da nikog drugog ne smatra favoritom u Beogradu, ali da će predstojeći meč sa slovenačkom Krkom biti izuzetno težak.

– Čeka nas teška utakmica, Krka ima kvalitet… to je dobra ekipa, dobro igraju i nisu slučajno pobedili Cedevitu i Olimpiju… Partizan je blagi favorit, ja verujem u moju ekipu… imamo samopoštovanje i ponos da kažemo da u Beogradu niko protiv nas nije favorit – rekao je Vujošević novinarima.

Partizan je u prvom kolu Jadranske lige pobedio Solnok u Mađarskoj, dok je Krka kod kuće bila bolja od evroligaša Cedevite. U domaćem takmičenju, Krka je pobedila i ljubljansku Olimpiju.

– Jako sam zadovoljan rezultatom u Solnoku, igrači su imali alibi ako izgube pošto nemamo Amerikance, a nije igrao ni Edo Murić, ali su pokazali da su ljudi i 40 minuta su se borili. Nadam se da je to uvod u nešto što ćemo gledati cele sezone – rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, igrači su s takvim pristupom pokazali da ove godine nijedna utakmica za njih nije unapred izgugbljena, mada nije ni unapred dobijena.

Trener Partizana je ponovo pričao o teškoj finansijskoj situaciji u klubu i dodao da radnoj zajednici plate kasne 11 meseci, a da je samo jedan igrač ove sezone dobio dve i po plate.

Vujošević je kazao da veruje da je za takmičenje u Evrokupu timu potreban jedan američki profesionalac.

Edo Murić, koji je prethodnih godina nastupao za Krku, rekao je da očekuje tešku utakmicu.

– Slagao bih ako bih rekao da neću imati emocije sutra. Četiri i po godine sam proveo u tom klubu koji je mnogo uradio za mene, ali to će mi biti motiv više da dam sve od sebe za Partizan. Igraju tako da se opustite, a onda vas zakolju kao na spavanju – rekao je Murić.

Vujošević mu je na to u šali kazao da je reč o govoru mržnje. Murić je potom dodao da ko potceni Krku, “dobije po zubima”.

Utakmica drugog kola Jadranske lige počinje sutra u 20.00. Ulaz na tribine je 200 dinara, a za parter 400 dinara.