Vujošević: Nismo u Severnoj Koreji pa da svi vole Vučića

Predsednik JSD Partizan i trener košarkaške selekcije crno-belih Duško Vujošević plaši se da će sledeće sezone košarka u Beogradu igrati samo u jednom klubu.

Vujošević je ponovo istakao da je KK Partizan u teškoj finansijskoj situaciji i u neravnopravnom položaju u odnosu na Crvenu zvezdu.

– Ako se ovako nastavi plašim se da će se sledeće godini košarka igrati samo u jednom klubu. Nije dobro ako se pomaže Zvezda, a paralelno ruši Partizan, da bi se opravdalo ulaganje u Zvezdu – rekao je Vujošević.

Prvi čovek crno-belih konstatovao je da ne zna koliko je novca potrebno crno-belima za sledeću sezonu, ali da država mora da čuva institucije kao što je Partizan koje su ugrožene.

Na pitanje novinara da li se Partizan obratio za pomoć Ministarsvu sporta, Vujošević je rekao da je Sportsko društvo, čiji je on predsednik, uoči sezone tražilo pomoć od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

– Vučić je pomogao da dobijemo sponzorstvo od Telekoma i NIS-a i obećao je da će pronaći još 400.000 evra, ali dobili smo samo pola. Poremetilo ga je što naši navijači skandiraju protiv njega. Ne mogu da utičem šta će oni da pevaju, ali nismo u Severnoj Koreji, pa da ga svi vole. Mislim da Partizanu kao prvaku države koji prezentuje Srbiju na dostojanstven način pripadaju sponzori – zaključio je Vujošević.