Vujošević: Nisu sudije odlučile meč, nego naša nervoza

vujošević
beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je Zvezdi na drugoj pobedi u istom broju mečeva finalne serije srpskog prvenstva. Strateg crno-belih dodao je da je meč odlučila nervozna igra njegovog tima, oslabljenog povredama ključnih igrača. Vujošević pohvalio ponašanje Milutinovića koji je na ovom duelu dobio više prilike da igra nego što je to inače slučaj.

 

Trener Partizan Duško Vujošević izjavio je posle poraza od Crvene zvezde da sudije nisu uticale na rezultat.

– Čestitam Zvezdi na pobedi. Teška tvrda utakmica. Gde smo mi imali dva povređena igrača, Mačvana i Milutinova. Gde Murić nije bio u timu iz dobro poznatog razloga. Igrali su jako agresivno što nije novina i iznenađenje – izjavio je Vujošević.

Vujošević je potom nastavio o sudijama.

Moram da kažem da je Zvezda bila psihološki opterećna, uspeli su da naprave brejk. Suđenje nije uticalo na rezultat. Jedini detalj je možda bio koš Mačvana kada nije priznat usled neregularne blokade Cirbesa, ali sudije nisu odlučile utakmicu već naša nervoza- dodao je Vujošević.

Usledilo je pitanje o Milutinoviću, da li je iznenađenje što je imao veliku minutažu?

– Dao je dobar doprinos koji nije bez kvaliteta. Doveden je u neizvesnom trenutku. On je možda višak što se tiče te pozicije. Znajući da je Partizan ili šampionski tim ili se stvara šampionski tim, zato je Marinković u prednosti. Moram da se zahvalim Andreji na fantastičnom ponašanju, on je izvanredan momak – zaključio je Vujošević.