Vujošević o predstojećem izazovu: Levski ima kvalitetan sastav, ne čeka nas lak posao

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da bi pobeda nad Levskim ostavila njegovu ekipu među pretendentima za plasman među četiri najbolje ekipe.

Crno-beli u osmom kolu ABA lige gostuju bugarskoj ekipi u subotu od 18 časova. Partizan ima tri pobede, a Levski samo jednu.

– Sama činjenica da je Levski ove sezone želeo da bude sastavni deo ABA karavana dovoljno ilustruje njihove motive i ambicije. Suočili su se sa nizom problema unutar kluba i nisu na najkvalitetniji način selektirali tim, kada su u pitanju zahtevi samog takmičenja. Ali sasvim su dobar i kvalitetan sastav, koji čine pre svega bugarski reprezentativci. Ne treba ih posmatrati iz ugla dosadašnjih igara u prethodnih sedam kola. Oni su pokazali na nekim utakmicama da poseduju dobar individualni kvalitet pretočen u timsku igru. Nas čeka nimalo lak posao, s obzirom da ekipa Levskog igra na sasvim drugačiji način na domaćem terenu. Pre svega mnogo angažovanije, mnogo čvršće, mnogo agresivnije u odbrani, jednom rečju – mnogo hrabrije – rekao je Vujošeić i istakao kvalitet spoljnih igrača Levskog:

– Doveli su plejmejkera Marinova, koji zajedno sa Karanfilovim daje ton i ritam igre ekipe Levskog. Posebnu pažnju treba da obratimo na spolju liniju, na Pavela i Pavlina Ivanova i Zaharijeva, koji su odlični šuteri za tri poena. Ako se nadovežu igrači koji igraju na pozicijama krilnih centara, Simeonov i Dimitrov, dvojica reprezentativaca, to dovoljno dobro ilustruje sam koncept i način igre ekipe Levskog – rekao je strateg Parizana NIS.

Vujošević na ovaj meč gleda sa dosta optimizma.

– Na utakmici sa Asesoftom smo pokazali niz dobrih stvari. Zbog nekih aspekata u našoj igri naredne utakmice gledamo sa puno optimizma i sigurno da nas pobeda u meču sa Levskim ostavlja u krugu ekipa koja pretenduju da budu među četiri najbolje na kraju ligaškog dela šampionata – zaključio je Vujošević.