Vujošević o predstojećem meču: U teškim momentima moramo da demonstriramo karakter

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da bi pobeda nad Banvitom u Evrokupu mnogo značila njegovim košarkašima posle lošeg početka sezone.

– Prava atmosfera se dobija značajnom pobedom i eventualni trijumf nad Banvitom bi mnogo značio, kako za bodove tako i za samopouzdanje. Moramo da imamo snagu da u ovim teškim momentima demonstriramo karakter – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Partizan je loše počeo novu sezonu, pošto je u prva četiri kola Jadranske lige upisao tri poraza, kao i jedan u Evrokupu, s tim da su poslednja dva poraza bila ubedljiva.

– Nastavićemo da radimo najbolje što možemo. Svestan sam da sve što pipnem ne postaje zlato, ali rezultati dolaze iz rada, a mi radimo. Nadamo se da ćemo biti mnogo bolji nego što smo sad – kazao je Vujošević.

On je dodao da su rezultati sa početka sezone očekivani i da će njegova ekipa pokušati da što pre izađe iz te serije.

– Partizan je u specifičnoj situaciji, u procesu stvaranja tima. Svi osnovni igrači su letos otišli, cela prva postava, i potrebno je vreme. Napravljena je nova mlada ekipa – istakao je trener crno-belih.

Konstataciju jednog novinara da je početak ove sezone nejneuspešniji u poslednjih 20 godina, Vujošević je nazvao neprimerenom.

– Iznenađen sam kad se neko sad iznenađuje lošim startom Partizana. Ne mogu da razumem da se neko ponaša kao da je sve normalno. Ovo što se dešava je posledica i kompletiraćemo se u hodu – rekao je Vujošević.

On je kazao da će utakmica protiv Banvita imati pravu evropsku težinu.

– Banvit dolazi iz Turske, koja poslednjih godina pokazuje veliku ljubav prema košraci i zainteresovanost da napravi određene uspehe. To je organizovan klub koji timski kontinuirano napreduje, a na klupi ima Zorana Lukića koji je izrastao u veoma dobrog trenera. Utakmica će biti prave evropske težine i nadam se da će publika i ovaj put pokazati da je Pionir hram košarke – kazao je Vujošević.

Utakmica drugog kola Evrokupa između Partizana i Banvita igra se sutra od 18.00 u hali Pionir.loading...