Vujošević: Očekujem ravnopravan tretman protiv Zvezde, cilj nam je titula

Duško Vujošević
Beta

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da očekuje ravnopravan tretman u duelima sa Crvenom zvezdom u finalu plej-ofa Superlige Srbije, da u ta nadmetanja njegova ekipa ulazi u neravnopravnom položaju, ali da se neće unapred predati.

 

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras u Valjevu pobedili Metalac sa 73:69 i sa 2:0 u pobedama završili polufinalnu seriju.

Partizan će u finalu braniti titulu protiv Crvene zvezde, koja je takođe u dve utakmice izbacila Mega Leks.

– Očekujem ravnopravan tretman u finalnoj seriji, pokušaćemo da odbranimo titulu. Nije prvi put da u ta nadmetanja ulazimo u neravnopravnom položaju, ali ni igrači, ni ja, ni navijači se nećemo unapred predati – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Partizan je večeras protiv Metalca vodio tokom većeg dela utakmice, ali je valjevski tim serijom od 13:0 u završnici ozbiljno zapretio.

– Očekivao sam ovakvu utakmicu protiv Metalca, kao što izgleda da većina mojih igrača nije očekivala. Znao sam da će Metalac želeti da se pobedom oprosti od svojih navijača i bili su blizu toga, jer smo im u nekim trenucima serijom loših poteza, kada se rezultat lomio, omogućil da se rezultatski približe – rekao je Vujošević.

– Dobro je da smo pobedili, jer da smo igrali još jednu utakmicu u Beogradu Zvezda bi se za to vreme odmarala, a i ovako ima dan više odmora, pa sa te strane ne bismo bili ravnopravni u finalu – dodao je on.

Upitan da prokomentariše dešavanja oko formata regionalne lige i situacije sa Fibom, Vujošević je rekao da nema dovoljno informacija jer ne učestvuje u razgovorima, ali je ocenio da je suština problema u borbi za moć i uticaj u toj ligi.

– Ukoliko bi me oni koji u ime Partizana učestvuju u razgovorima pitali za mišljenje, ja bih ponovio da je regionalna liga sa puno slabosti bolja nego što bi bila bilo koja republička liga pojedinačno. Sa druge strane, treba vrlo precizno sa Fibom razjasniti šta ona traži, s obzirom na to da ima vrlo oprečnih informacija zašto ne uzme pod svoje Evroligu, nego moć dokazuje zavođenjem reda u regionalnoj ligi – rekao je Vujošević.

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da je njegova ekipa možda propustila priliku da pobedi, ali da je Partizan kvalitetniji.

– Utakmica je bila na jednu-dve lopte. Postojala je naša velika želja da pobedimo, možda smo propustili priliku, ali Partizan je kvalitetniji. Čestitam im i želim da što bolje odigraju finalnu seriju – rekao je Đokić.