Vujošević: Odluka da me suspenduju je skandalozna, isključili su me bez razloga

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zaslužio tehničku grešku protiv Mega Leksa, ali dodao da je skandalozna odluka čelnika Jadranske lige da bude suspendovan na tri meča.

– Kazna je skandalozna. Zasluženo sam dobio tehničku, jer sam reagovao na odluku sudije (Milije) Vojnovića. Nisam prestao sa psovkama i komentarima i onda je (Ilija) Belošević bez ikakvog razloga daje isključujuću grešku – rekao je Vujošević na to.

On je kazao da je Belošević u izveštaju napisao da je bio fizički ugrožen, odnosno da je Vujošević fizički hteo da se obračuna sa njim, što je trener Partizana negirao.

– Ja ne znam o kakvoj se pretnji radi? Psovki jeste bilo i za to postoje tehničke. Ne dele se tehničke kad neko tapše. Kakav pokušaj fizičkog napada? To što je mene (sportski direktor Dragan Todorić) Toša držao da se ne raspravljam dalje. Ne znam o čemu se radi. Odluka je nerazumna i od mene prave nekoga ko sigurno u budućnosti tu ligu neće propagirati – rekao je trener.

On je kazao i da “kovertira pravo” da komentariše suđenje Beloševića, za koga je kazao da se “jako dugo” poznaju.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da utakmica protiv Krasnog Oktobra u Evrokupu nije “pitanje života i smrti”, ali da je mnogo važna za renome kluba.

– Mi smo ispali iz ovog takmičenja. Dolazi ekipa koja bi se pobedom na parketu u Beogradu bitno približila svom cilju, a to je plasman u narednu krug. Normalno, mi ćemo se truditi da, iz želje da odradimo što bolje pripremu za takmičenja koja su preostala, odigramo i ovu utakmicu kvalitetno, na velikom renomeu koji klub ima – rekao je Vujošević novinarima.

Partizan je do sada zabeležio jednu pobedu i pretrpeo sedam poraza, dok ruska ekipa ima pet pobeda.

– Utakmica sigurno neće biti pitanje života i smrti, jer to nije, ali je pitanje časti i ugleda. Utakmica treba da se odigra kvalitetno, da se ispune neki drugi ciljevi. Pobeda nije imperativ i tako ćemo se ponašati – rekao je Vujošević.

Krilo Partizana Nemanja Bezbradica kazao je da beogradska ekipa ima motiva da odigra dobro.

– Sutra nas očekuje jedna teška utakmica, protiv ekipe koja ima mnogo Amerikanaca i koja igra dobro. To je i ekipa protiv koje smo u gostima igrali na jednu loptu, što nam je dodatni motiv. Neće biti lako, i bez obzira što nemamo šanse za narednu fazu, trudićemo se da pobedimo – rekao je Bezbradica.

Utakmica se igra sutra u Pioniru od 18.00.