Vujošević: Opet imamo prazne minute, Marinković zaslužuje da se u njega ulaže

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom nad rumunskim Asesoftom u petom kolu Evrokupa.

Takođe, Vujošević je naglasio da su njegovi košarkaši “imali dobrih momenata”, ali i da su ponovo grešili.

– Bila je vrlo kvalitetna utakmica jer je rumunska ekipa kvalitetna. Veoma sam zadovoljan pobedom. Ostajemo u trci u Evrokupu. Imali smo dobrih momenata. Vidi se da Milan Mačvan nije uklopljen u tim, ali je opet dao značajan doprinos, a ona njegova trojka vratila je samopouzdanje timu – kazao je on.

Košarkaši Partizana NIS trijumfovali su protiv Asesofta sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11) u petom kolu Evrokupa i na taj način su došli do prve pobede u tom takmičenju.

– Opet lako ulazimo u prazne minute i olako izgubimo desetak razlike. Biće velika borba za drugi krug, ali smo mi spremni da uđemo u tu borbu. Hvala publici što nas je bodrila i pokazala da nije turistička, koja dolazi da samo gleda Rael Madrid – rekao je Vujošević.

Drugu uzastopnu utakmicu u Partizanu odigrao je 17-godišnji Vanja Marinković, koji je bio najefikasniji sa 19 poena. Novinari su pitali trenera da li je iznenađen njegovim dobrim igrama u kontinuitetu.

– Što bi to bilo iznenađenje? Ovde igrači postaju asovi, bilo bi iznenađenje da Partizan ne proizvede nekog novog. On kreće na put koji nije posut ružama i ne treba očekivati da svaku utakmicu odigra dobro, ali on kao ličnost zaslužuje da se u njega ulaže – zaključio je Vujošević.