Vujošević: Partizan je šampion, nadam se da prsten ostaje na starom mestu

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je pre polufinalnog duela fajnal-fora ABA lige protiv Cedevite, koji se igra u petak u Areni u 20 časova), da su crno-beli i dalje šampioni i da će se nada da će trofej ostati u Humskoj.

– Dok se ne završi fajnal-for, Partizan je šampion, mi branimo šampionsku titulu i nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Respektujem Cedevitu, to je ozbiljan klub, ima dobru logistiku, selekcija igrača, odličnog trenera i odličnu igru. Ima i stabilnu materijalnu situaciju i jednog sponzora koji bez obzira na oscilacije u rezultatu, zadržava spremnost da ulaže u taj klub.  Kad dođe do terena, raspoloženje igrača i kvalitet donose odluku. Za nas i za njih važna utakmica, jer je kvalifikaciona za finale i Evroligu. Ulog je ogroman i ne treba da proizvede opterećenost, nego želju i motivaciju i nadam se da će to da prepozna publika – rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih se takođe osvrnuo na poslednji meč između dve ekipe u prvom delu prvenstva rekavši da je utakmica u polufinalu fajnal-fora znantno bitnija i da praktično znači preživljavanje Partizana.

– U Pioniru protiv Cedevite je bio pun Pionir, kada utakmica ništa nije značila. Sada kada znači plasman u Evroligu i za klub kao što je Partizan praktično preživljavanje, dobro se zna naša finansijska situacija, ovde se većina klubova bori za sportske motive, ali i da opravda uložena sredstva u njih. Mi živimo od vazduha i imamo sportske motive, ali postoji faktor da učešće znači preživljavanje. Pozivam publiku da prepozna privrženost i pomogne nam da preživimo. Normalno sportsko navijanje bez nacionalističiih primesa, ali sa hukom je nešto što očekujemo i što nam je potrebno i molim da se Arena napuni – naveo je Vujošević.

Vujošević je naglasio da je bitno „ostati uspravan pod pritisko” i da se „stvari svedu na suštinu”.

– Ne mogu da kažem da nekoj utakmici prilazimo bez maksimuma želje da dobijemo, prilaz ovoj meču neće se razlikovati od ostalih. Dovelo bi to do nekog preopterećenja i blokade, iako je ulog veći. Hrabrost je ostati uspravan pod pritiskom, važnost je dovela do toga da se više vremena posveti nekim detaljima protivničke igre, ali da se ne pretera i da se stvari ipak svedu na suštinu – izjavio je Vujošević.

Vujošević je nastavio priču navevši da bi retko koji tim preživeo trenutno situaciju u kojoj je Partizan, ali da neće da zamara goste iz Zagreba.

– Povreda Vestermana, Milosavljevića, odlazak Kinsija… Ne mogu da propustim priliku a da ne kažem da sa blokiranim računom tokom prelaznog roka, sa neisplaćenim igračima i stručnim štabom tokom cele sezone, igramo protiv ekipa koje imaju 30 puta veći budžet. Ako sport ne treba jednoj zemlji, to treba da se odredi. Nije momenat i da se zamarju gosti, ali je činjenica da bi retko koji drugi kolektiv u svim tim situacijama preživeo, pogotovo kada su se dešavale povrede, mnogi dušebrižncii su videli Partizan van fajnal fora. Ne želimo da padnemo, imamo sitnih problema, ali svi su prisutni – zaključio je Vujošević.