Vujošević: Partizanovo ime moramo da branimo sa dostojanstvom, Pavlović je odličan i povređen

Superliga se nastavlja u paklenom ritmu. Partizan u subotu igra protiv Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici u okviru devet kola Superlige Srbije.

 

Trener Duško Vujošević je izjavio na konferenciji za medije da je njegova ekipa ipak favorit ako sve protekne kako treba.

– Čeka nas veoma težak meč sutra. Igraćemo sa nedovoljno oporavljenim Milutinovim. Sa druge strane, Mega se vratila u formu u kojoj je bila u dobrom delu ove sezone. Imali su krizan period na početku ove srpske lige koji se poklopio sa dolaskom Vebstera i sa njegovim periodom adaptiranja kako bi shvatio gde je došao kao i periodu koliko je potrebno timu da ga prihvati. On je uklopljen, pronađen je ritam. Bore se za treću poziciju jer ona sigurno donosi plasman u ABA ligi bez plaćanja akotizacije. Veliki je motiv doći do tog trećeg mesta, Metalac je tu u prednosti pošto su pobedili u direktnom duelu, ali su izgubili u Nišu što povećava ambicije Mege protiv nas – rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je potom naglasio da ime Partizan donosi dodatan pritisak sa čime se njegovi igrači moraju nositi.

Dobro su vođeni, uredan klub koji nema nekih velikih problema i sigurno će se predstaviti protiv Partizana kakvi su bili i protiv Crvene zvezde, znači dobri i motivisani. Mi nosimo ime Partizan što je dodatna obaveza i mi moramo da branimo to ime sa dostojanstvom. U slučaju da obe ekipe daju maksimum ipak je u prednosti Partzan, uz sve poštovanje Megi.

Za kraj, trener Vujošević je otkrio u kakvom se sastavu njegova ekipa odigrati duel protiv Mega Leksa u subotu.

– Trebalo bi da Pavlović bude u sastavu. Oprezno se prikjlučuje. Povreda je sanirana, ali u svakom slučaju nije potpuno spreman, a i takav će dati određen doprinos – zaključio je Vujošević.