Vujošević: Partizanu treba čovek nalik Zečeviću, osoba sa potencijalom i energijom

Predsednik Jugoslovenskog Sportskog društva Duško Vujoševića rekao je da je odlazeći predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić „odradio dobar posao”.

Ipak, iako nema ličnog favorita u trci za prvog čoveka kluba, trener košarkaša voleo bi da na čelu Partizana vidi čoveka nalik Žarku Zečeviću.

– Voleo bih sa dođe neko kao Zeka odnosno osoba sa njegovim potencijalom, vezama i energijom. Biću za svakog ko bude legalno izabran od strane Skupštine i ukoliko prepoznam onog ko želi dobro, moju puna podrška neće izistati. Ono što je najvažnije, što bih da poručim, ali i da bude uvek na pameti, uz nedvosmislenu želju – vreme je da svi ljudi u crno-beloj fudbalskoj familiji zaborave na lična neprijateljstva, interese i osvete, ali i da kompletnu energiju ulože u funkciju kluba. To bi trebalo da je osnovno polazište – rekao je Duško Vujošević u intervjuu za Sport

– Pošto se nalazim na mestu predsednika celokupnog Sportskog društva, ponašam se u skladu sa tom funkcijom, koja nikako ne podrazumeva mešanje u rad pojedinačnih klubova čak i u okvirima iste sportske porodice, izuzev u slučaju košarke, a to već ima veze sa mojim trenerskim ingerencijama. Logično da moja pozicija podrazumeva zaštitu interesa svih klubova u našoj sportskoj porodici, za koje od sveg srca navijam. Istina, neka je obaveza da predsednik povede računa da li postoje statutarne odnosno greške u proceduri izbora skupštinskog tela, ali u fudbalskom klubu su ozbiljni i odrasli ljudi, koji me, kao predsednika SD ne pitaju za mišljenje, niti se ja mešam u taj proces – rekao je prvi čove SD Partizan.

Vujošević se ne slaže da je sa Draganom Đurićem minulih godina imao odnos po principu „toplo – hladno”.

– Ne bih se složio sa prvim delom formulacije, naši odnosi, što se tiče ličnog dela, uvek su bili korektni. U nekom periodu turbulencije po Partizan i njega lično, dao je doprinos i svakako da mu pripada deo zasluga za dobre rezultate u tom periodu. Koliko mi je poznato, Đurić ne želi da se kandiduje i ja ga u tome u potpunosti podržavam. Došlo je vreme da se nove snage i energije uhvate u koštac sa velikim problemima poput pitanja vlasništva stadiona, ali i rešavanja nagomilanih finansijskih problema, kao i pomoći ostalim klubovima Sportskog društva Partizan, koji su egzistencijalno ugroženi – kaže Vujošević.

Za kraj, predsednik JSD Partizan se osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju, kao i probleme sa stadionom JNA.

– Naravno da nisam ravnodušan, naprotiv. Postoji politička volja da se našem fudbalskom kolektivu ospori pravo vasništvo nad stadionom, iako nema pravnih osnova. Problemi materijalne prirode su veliki, normalno da sam zabrinut, ali su manji od problema onih drugih, znate kako se već zovu, pa bi i naše teškoće i brige trebalo da budu manje. Ne osećam apsolutno nikakvu odgovornost za pomenutu situaciju, koju bi morali da osećaju oni koji su se previše pasivno ponašali i ponašaju, a nalaze se na funkcijama koje ih obavezuju da se suprostave nepravdi, koje se čine bilo kome u JSD Partizanu – zaključio je Vujošević.