Vujošević: Pobeđivali smo i veće klubove od Zvezde, sigurno se nećemo uplašiti

Sve je spremno za polufinalnu seriju koja će odlučiti mnogo toga. Partizan i Crvena zvezda će odmeriti snage, a pobednik će naredne sezone igrati Evroligu. Na i više nego zanimljivoj zajedničkoj konferenciji trener oba tima su imala zanimljiva zapažanja.

 

Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena, a na konferenciji za medije prvu reč su imali predstavnici crno-belih. Trener Duško Vujošević je imao obraćanje u svom stilu.

Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu. Derbi predstavlja deo tradicije ovog grada, a tradicija je lepota koja se čuva – rekao je Vujošević.

**Radonjić: Spremni smo da slavimo, bićemo bolji od Partizana

Trener Partizana je sve prisutne još jednom podsetio na tešku situaciju u klubu, a potom naglasio da će njegova ekipa biti maksimalno spremna za okršaj sa najvećim rivalom.

– Uz sve probleme sa blokadom. U toj nekoj situaciji mi smo krenuli i uradili smo puno više nego što su neki očekivali. Treba biti zadovoljan sa oni što je do sada urađeno, ali mi nismo. Idemo spremni da damo svoj maksimum. U tom davanju najboljeg od sebe pokušaćemo da budemo savršeni – dodao je trener crno-belih.

Vujošević je optužio Crvenu zvezdu da je vrlo ne korektna pred početka ove serije, a razlog su karte.

– Imao sam jednu dilemu, što rukovodsvo lige zna. Da li da dođemo na ovu zajedničku konferenicju zbog termina? Ona je zakazana je u 11, ali mi nije jasno zašto je sastanak kasnije gde će se obelodaniti da li će biti razmene karata. Na insisitranje Zvezde smo to radili čitave sezone, ali se sada čini da će se od toga odustati. To nije korektno. Bez obzira na sve, Partizan je svoju istoriju napisao. Pobeđivao je i veće klubove od Zvezde i sigurno se nećemo uplašiti – rekao je Vujošević.

Za kraj svog obraćanja trener Partizana je zaključio da je Zvezda blagi favorit.

– Igrajući na tri dobijene smanjuju efekat velikog iznenađenja. Siguro da je taj sistem pravedniji nego da se igra f4. Da se ogroman ulog stavlja na jednu utakmicu. Dobro se poznajemo i imamo dovoljno isksutva da pravimo iznenađenja koja bi možda imala veći problem za našu ekipu. Najvažniji faktor su igrači. Ko bude raspoloženiji dobiće utakmicu. Blagi favorit je Zvezda. Pretiti Partizanu nije pristojno. Može da bude deo stratigije. Ni manjim klubovima od Partizana se to ne radi. Daćemo sve od sebe i videćemo koji će efekti biti – zaključio je Vujošević.