Vujošević: Pozivam publiku, u teškim vremenima se vidi ko je prijatelj

Nastavak takmičenja u Top 16 fazi Evrolige u beogradsku Kombank Arenu dovodi ekipu Bajer Minhen. Crno-beli će u 9. kolu dočekati nemački tim u četvrtak, 6. marta sa poečtkom u 20,45 časova.

Partizan NIS je do sada ostvario jednu pobedu, dok Bajern ima polovičan učinak. Prethodni susret u Minhenu Bjern je dobio rezultatom 71:65, iako su izabranici trenera Vujoševića bili jako blizu povoljnog rezultata, što je istakao i centar kluba iz Humske Đorđe Gagić.

– Nama je bitna utakmica, to je dobra ekipa, dobar trener. Imali smo otvorenu utakmicu u Minhenu, pokušaćemo da ponovimo i pred našom publikom, što će biti i mnogo lakše. Spremili smo se kao i za svaku drugu – rekao je Gagić.

Duško Vujošević kratko je analizirao narednog protivnika crno-belih na redovnoj konferenciji za medije:

– Znate da je Bajern ozbiljna firma, ozbiljan fudbalski klub, koji je sa ozbiljnim intencijama krenuo u košarku. Doveli su Pešića, koji je jedan od najboljih trenera sa ovih prostora svih vremena, takve rezultate ima, na klupskom nivou i sa reprezentacijom. Poslednji veliki uspesi naše reprezentacije su vezani za njegovo ime, posle kojih je bio smenjne, ali da ne širimo sada tu priču previše. On pravi ozbiljnu ekipu, one karakteristike koje ima kao trener preneo je na tim: radne elemente, čvrstina, kontakti u odbrani, skok, trčanje, red, rad i disciplina. Plasirali su se u ovu fazu takmičenja, zabeležili četiri pobede, što je uspeh i za njih. Partizan je nekako postao tu objektivno ekipa koja je napravila najveći uspeh plasmanom među 16 najboljih, a najslabija je. Desila se povreda Milosavljevića, to je učinilo da smo na tim evroligaškim utakmicama u Top 16 osvojili manje bodova, odnosno utakmica, nego što smo mi očekivali. Da je Dragan ostao u kompletnom sastavu mislim da bismo neke od ovih utakmica dobili. Sad sa ovom situacijom mi smo nekako ekipa koju svaki protivnik koji pretenduje na dalju fazu takmičenja uzima za normalno da je ovde i dobije. To prati nekom maksimalnom organizacijom i logistikom i napravila se takva atmosfera koju mi moramo da pokušamo da, jednom pobedom, pokažemo da to nije tako, već da smo potpuno ravnopravni učesnici, jesmo među najslabijima, ali igramo na tom nivou. Sigurno da je odsustvo Bogdanovića na sve ovo drugo, veliki hendikep. Još uvek nije izvesno da neće biti u timu, ali veće su šanse da ne bude nego da bude. Oni su jedan dobra tim, za respekt, ozbiljan projekat od koga se traži puno, jer mu se daje isto tako puno – istakao je Vujošević i potom pozvao navijače da dođu u četvtrak u Arenu:

– Pozivam publiku, u teškim vremenima se vidi ko je prijatelj. Do sada nije bilo težeg vremena za Partizan od ovog. Dođite da budete tu sa nama. Teško nam je, borićemo se i dođite da budete sa nama ne da bismo dobili utakmicu, što ćemo mi pokušati da uradimo, nego da budete tu da plaćanjem karte i finansijski pomognete, a pogotovu da prisustvom pokažete ljubav, jer da nema te ljubavi ovo zaista ništa ne bi imalo nikakvog smisla – zaključio je strateg šampiona Srbije.