Vujošević pred novi derbi: Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga!

Duško Vujošević
Beta

Sve je spremno za finalnu seriju domaćeg takmičenja. U petak od 21 čas sastaju se Crvena zvezda i Partizan.

 

Ovog proleća večito se igra večiti derbi. Možda su prethodne utakmice izazvale dosadu i manje strast u ovoj ligi, ali derbi ima tu svoju magiju. Čini mi se da se svaki dan igra derbi uvek bi bilo napetosti i nikada ne bi bio devalviran – počeo je priču Duško Vujošević.

Finalna serija se igra po sistemu 1-1-1, a prednost domaćeg trerena ima crveno-beli.

– Dobro se poznajemo, spremni smo. Sa druge strane pokazuje se da čovek nije uvek u potpunosti spreman za derbi. Ovu našu sezonu su dosta deterinisale finansijske okolnosti i povrede. Časno i viteško držanje ovih momaka se to nije odrazilo, ali finasijska situacija se odrazila na selekciju tima, a bile su tu i povrede. Teže povrede su nastale upravo na duelima sa Zvezdom. Neće igrati Edo Murić koji ima značajnu ulogu jer popunjava dve pozicije. Ostatak tima je spreman da preuzme njegov posao i da pokuša da nadoknadi njegov nedostatak koji nije mali – dodao je Vujšević.

Trener Partizana je istakao da će se njegova ekipa boriti maksimalno bez obzira na sve okolnosti.

Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Bez obzira što je Zvezda favorizovana od strane države i što ima prednost u ovim susretima, Partizan to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako prodati ovo što smo radili godinama. Zvezda ima dužu klupu naročito u odnosu na naše povrede – kazao je Vujošević.

Za kraj trener šampiona Srbije se osvrnuo na suđenje.

Nadam se da će suđenje da bude korektno. Da će pobednika određivati onaj koji bude bolji na terenu, a ne neki spoljni faktori. Ritam daje priliku za oporavak, nama je taj period dragoceniji, ali nije odlučujući faktor – zaključio je Vujošević.

Finalna serija se igra na tri pobede.