Vujošević: Premijer Aleksandar Vučić živi u nekom drugom svetu!

– Taj njegov potez pokazuje ideju koju sam davno formulisao: „jedan narod, jedan klub, jedan vođa” – kaže Vujošević.

Žestoka reakcija Duška Vujoševića na gest Aleksandra Vučića oličen u činjenici da je francuskom premijeru pokloio dres Crvene zvezde, prilikom njegove nedavne posete Beogradu.

Trofejni strateg crno-belih izrazio je neslaganje sa takvim potezom najuticajnijeg srpskog političara i ponovio stav da smatra da se na taj način radi protiv interesa kluba iz Humske 1.
– Malo čudan potez, on ima moć, ali uz to mora da ide i odgovornost. Možda to može da se tumači i kao pismo o namerama. Jesam za Evropu, ali bih možda sa nekima koji su nas bombardovali sarađivao tek kad prođe proces raspada osiromašenog uranijuma, a to je nekih 20.000 godina. Uostalom, Evropa je u nama, a čini mi se da premijer živi u nekom drugom svetu – rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle duela sedmog kola Jadranske lige u kome je njegov tim savladao MZT iz Skoplja.

Vujošević se nije zaustavio na toj reakciji, pošto smatra da gest premijera ima još jednu poruku.
– Taj njegov potez pokazuje ideju koju sam davno formulisao: „jedan narod, jedan klub, jedan vođa”. Mislim da se ta ideja dobro realizuje, što vidimo i u načinu tretmana Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Oduzet nam je stadion, a s druge strane pravi se urbanistički plan koji odgovara Crvenoj zvezdi. To oduzimanje stadiona je toreadorski potez. U svakom slučaju, Vučićev gest ne smatram ni pristojnim, ni građanskim, međutim, najviše mi smetaju neki nazovi navijači Partizana, koji si pasivni. Ovo nije pitanje rivalstva, već pokušaj uništenja Partizana – dopunio je Duško Vujošević.